FRISS: Hisztériás rohamot kapott Orbán államtitkára az EU döntése miatt (+videó)

Hangot adott félelmeinek.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára világos beszédnek, de egyben „elfogadhatatlan zsarolásnak” nevezte szombaton azt a brüsszeli üzenetet, hogy ha Magyarország nem változtat a háborúval, migrációval és gyermekvédelemmel kapcsolatos álláspontján, továbbra is visszatartanák az uniós pénzeket.

„Egyre többször bújnak ki a szögek a zsákból”

– hőbörgött Dömötör Facebookon közölt videójában.

„Miután Orbán Viktor miniszterelnök egyértelművé tette az álláspontját három meghatározó kérdésben, a Magyarország elleni kampány egyik fő szószólója belengette, hogy ez milyen következményekkel járna”

– mondta.

Emlékeztetett: a miniszterelnök azt mondta, ha a magyar kormányon múlik, akkor nincs migráció, nincs háború és a gyermekvédelem ügyében is kitartanak.

„Erre Daniel Freund, aki egy zöld EP-képviselő nyersen és egyszerűen annyit reagált, hogy akkor nincs uniós pénz Magyarországnak”

– mérgelődött az államtitkár.

Dömötör azt mondta: nem egy „kóbor” véleményről van szó, mert Daniel Freund azon túl, hogy európai parlamenti képviselő, a költségvetési ellenőrzési bizottság egyik hangadója, „aki mindig élen járt, ha a Magyarország elleni szankciókról volt szó”.

Jön majd a napokban egy brüsszeli küldöttség is Budapestre, annak is tagja lesz – fejezte ki félelmeit.

A kormánypárti politikus azt állította: a magyar kormány ősszel 17 helyen módosította a törvényeit a megállapodás érdekében, a héten az Országgyűlés módosította az igazságszolgáltatási jogszabályokat is.

„Ha ezek után sem érkeznek Magyarországra az uniós források, annak semmi köze nem lesz a demokráciához és a jogállamisághoz. Sokkal inkább ahhoz, hogy a kormány nem adja be a derekát a háború, a migráció és a gyermekvédelem ügyében”

– vélekedett az államtitkár.

(Dömötör Csaba/Facebook)

Valódi Hírek