Ujhelyi közössége önkénteskedett, a fideszes vezetés azonban váratlanul üzent nekik

Nem örültek az akciónak.

Furcsa esetről számolt be Ujhelyi István EP-képviselő szerdán a közösségi oldalán, miután az általa alapított Esély Közösség önkéntes munkával ünnepelte május elsejét.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Ujhelyi és csapata az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesület fővárosi hajléktalanszállóján gyűlt össze, ahol ebédfőzéssel, takarítással, valamint az épület vaskapujának felújításával töltötték a napot.

Csige Tamás, Hajdúdorog önkormányzati képviselője – és a település volt polgármestere –, valamint a város „esélyesei” sem pihentek, a helyi vízmű előtti feszület köré épült faszerkezetet újították fel.

Az akció azonban szemet szúrt a település fideszes önkormányzatának: közölték Csigéékkel, hogy a faszerkezet az ő tulajdonuk és annak átfestését

csak a polgármester engedélyezheti.

A képviselő választ is küldött a jegyző levelére, amelyben hangsúlyozta, hogy a feszület köré épített faszerkezetet

a helyi értékvédők építették,

annak felújításához nem kell a városvezető engedélye.

Ujhelyi István bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„NER 2023: ilyen nincs és mégis van!

Az Esély Közösség tagjai idén a hagyományoktól eltérő módon, de hagyományteremtő céllal ünnepelték május elsejét: mégpedig önkéntes segítő munkával.

A fővárosban az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanszállóján vállaltunk feladatokat (lefestettük a bejárati vaskaput, feltakarítottuk a közös helyiségeket és ebédet főztünk), de Csige Tamás és a hajdúdorogi “esélyesek” sem pihentek, a helyi vízmű előtti feszület köré épített régi filagória faszerkezetét újították meg egy kis csiszolással és frissítő festéssel.

Mint mondták: cselekedni akarnak tesze-toszaság helyett.

Ez azonban

láthatóan nem tetszett Hajdúdorog fideszes önkormányzatának,

a jegyző ugyanis írásos megkeresést küldött az egyébként helyi képviselő Csige Tamásnak, mondván az általuk felújított faszerkezet az önkormányzat tulajdona, annak átfestésére a polgármester viszont nem adott engedélyt az Esély Közösség helyi csoportjának.

Micsoda pitiáner tempó!

Ráadásul a legszebb az egészben, hogy – miként arra Csige Tamás barátunk azóta a jegyzőnek küldött válaszlevelében rámutatott – bár a filagória által körbefogott feszület valóban önkormányzati tulajdon, a faszerkezetet azonban még egy helyi értékvédő egyesület építette annak idején, így annak felújításához nem kell a fideszes polgármester engedélye.

Ez a történet is tökéletes példája a NER működésének:

abszurd, pitiáner, uram-bátyám uradalom.

De sebaj, minden rendszer megbukik egyszer!”


(Ujhelyi István/Facebook)

(Címlapképünkön Csige Tamás és Ujhelyi István, az Esély Közösség tagjai láthatók)

Valódi Hírek