Lerántották a leplet a szakértők: Így lehet sok pénzt bezsebelni 2023-ban

Nocsak!

Mindenkit foglalkoztat a gondolat, hogy hogyan lehet gyorsan, és viszonylag könnyen sok pénzt keresni. A Pénzcentrumot sem hagyta hidegen a kérdés, a CashTag legújabb részében ezt a témát feszegették Bence Balázzsal, a Portfolio szakértőjével.

A szakértő rögtön azzal kezdte, hogy rövid távon,

befektetett energia nélkül nem lehet sok pénzt bezsebelni,

ahhoz kell egy konkrét cél, és sok befektetett idő. Felidézte Bróker Marcsi és a Quaestor esetét is, amikor alacsony kockázattal, vagy kockázatmentesen hirdettek nagyobb hozamot ígérő befektetéseket, ezzel pedig sok ember be is húztak a csőbe.

A rövid távú befektetéseknél egyébként is nagy az esélye, hogy az ember akkor teszi bele a megtakarítását, amikor már mindenki az adott üzletről beszél.

„Aztán rájössz arra, hogy ez rossz ötlet volt, hiszen mire kapcsol az ember az árfolyam már a tizedére esett vissza”

– magyarázta a szakértő.

Bence Balázs szerint azonban nem meglepő, hogy az emberek többsége a gyorsabb utat választja, főleg ha a sajtó is felkapja az üzletet. Meglátása szerint ez az emberi természet velejáróra.

A legfőbb kérdés azonban az, hogy mibe érdemes befektetni. Ehhez sorra kell venni pár dolgot, például azt, hogy konkrét célra szeretnénk költeni a hasznot, vagy inkább egy 10-20 éves befektetésben gondolkodunk.

Aki már előre tudja, hogy rövid időn belül szüksége lesz az összegre, annak az állampapír egy jó választás lehet, mert a jelenlegi hozam 16 százalék körül mozog.

Azonban aki már 20 évben gondolkodik, és folyamatosan ki tudja egészíteni a megtakarítását, annak a részvénypiacon a helye. Ilyenkor az illető tulajdonrészt szerez valamiben – magyarázta a szakértő.

A kriptovaluták is piszkálják az emberek fantáziáját; Bence Balázs így vélekedett a témáról:

„A kriptoterület egy új eszközosztály gyakorlatilag, mint mondjuk a részvények, az arany, vagy az olaj.”

Több tízezer kriptovaluta repked a piacon, azonban nehéz előre megmondani, melyik marad hosszú távon életben.

„Amit én egyértelműen ki tudnék emelni, az a Bitcoin. Az, hogy ha valakinek a portfoliójában 3-5 százalék van belőle, az úgy teljesen normálisnak tekinthető.

Az, hogy valami új, kevésbé szabályozott terület azt eredményezi, hogy óriási, hektikus mozgások vannak. De ez le fog majd tisztulni, hiszen a jogi szabályozás már szépen lassan elindult”

– fogalmazott a szakértő.

Györfi András, a Kripto Akadémia alapítója szerint ez egy türelmi játék, annak éri meg igazán,

aki nem akar hirtelen sok pénzt szakítani.

Vannak azonban olyanok, akik szerint ez egy mesterségesen gerjesztett jelenség, ám az igazság csak évek múlva fog kiderülni.

Amit biztosan lehet állítani, hogy gazdagságot csak munkával, és bizonyos szintű kockázattal lehet elérni – tették hozzá.


(Pénzcentrum/YouTube)

(Képünkön Bence Balázs és Györfi András látható)

Valódi Hírek