Posztumusz díjat kapott a váratlanul elhunyt DK-s képviselő, Kordás László

Az Új Köztársaságért Alapítvány, a Demokratikus Koalíció pártalapítványa minden évben olyan embereket díjaz, akik munkásságukkal, gondolatiságukkal, kiállásaikkal az új Magyar Köztársaság mielőbbi megszületéséhez járulnak hozzá – közölte a párt.

Idén három ember részére ítélték meg az Új Köztársaságért Díjat:

Az idén elhunyt Kordás Lászlót, a Demokratikus Koalíció volt országgyűlési képviselőjét posztumusz díjazta az Alapítvány teljes életművéért, a magyar szakszervezeti mozgalomért végzett fáradhatatlan, áldozatos munkájáért, amely kitörölhetetlen nyomot hagyott Magyarországon.

Vágó Istvánt a magyar médiában és közéleti nyilvánosságban, valamint a Demokratikus Koalíció elnökségében végzett munkássága elismeréseképpen díjazta az Alapítvány, mert konok következetességgel képviselt értékrendje jelképezi Magyarországon a köztársasági polgár eszményét.

Avarkeszi Dezső alkotmányjogász a Nemzeti Választási Bizottságban és a Demokratikus Koalíció elnökségében végzett munkája során egyaránt határozottan és megalkuvás nélkül képviselte a jogállamiság alapelveit, ezért részesült az Alapítvány díjában – derül ki az ellenzéki párt lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Képek a díjátadóról:

Valódi Hírek