Nem kertelt a neves szakember: Keményen beleállt a tanárokba beletaposó Orbán-kormányba

Szerinte nem mehet ez így tovább.

„Van az a pont, amikor meg kell szólalni, és amikor olyan embereket próbálnak lenyomni a víz alá, akiken a gyerekeink, és ezáltal az ország jövője múlik, akkor sikítani kell”

– mondta Csaba László közgazdász Kompország című műsorban azzal témával kapcsolatban, hogy több tudományos szakemberrel – például Réthelyi Miklóssal, a második Orbán-kormány nemzeti erőforrás miniszterével – együtt

tiltakozik a tanárok jogállását megváltoztató és jogait csorbító törvénymódosítás ellen.

A szakember szerint a jogszabály „sarki rendőri szemlélettel” kezeli a tanárokat, és úgy gondolkodik velük kapcsolatban, hogy majd „lekenek egy pofont, ha nem viselkedsz, fiam!”

Csaba azt is mondta, hogy sokan nem mernek beszélni, mert féltik az állásukat vagy a karrierjüket, de ő nem fél, ezért is állt be ebbe a tiltakozásba. A szakember szerint változtatni kell a képzési rendszeren, mert véleménye szerint

a kormány úgy kezeli a tudást, mintha az hatalom volna.

Kiemelte: ez egy veszélyes szemlélet.

A beszélgetésben a gazdaság is szóba került. Erről az a véleménye, hogy sem az idén, sem jövőre nem lesz jelentős gazdasági növekedés itthon, mert a beruházásokat a pénzhiány miatt drasztikusan visszafogták.

Az inflációról azt mondta, az Orbán-kormány költekezése miatt tartósan magas. Hozzátette: a pénzromlást csak az állami kiadások drasztikus visszafogásával lehetne csökkenteni.

(magyarhang.hu nyomán)

Valódi Hírek