Csúnyán leleplezték Deutsch Tamást: A szakértő porig alázta őt

Ez nagyon ciki lehetett.

Múlt hét szerdán David Pressman amerikai nagykövet ismertette az USA legfrissebb szankciós listáját, amelyen helyet kapott a budapesti székhelyű „orosz kémbank” és annak vezetői is.

A bejelentésre Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője frappánsan akart reagálni, óva intette Pressmant, szerinte ugyanis

mi már hazaküldtük a tatárokat, a törököket, az osztrákokat, sőt az oroszokat is.

A Fidesz politikusa valószínűleg másik történelemkönyvet olvashatott, erre rá is mutatott Tarjányi Péter író és biztonságpolitikai szakértő, aki vasárnap a közösségi oldalán tette helyre Deutsch történelem tudását.

Tarjányi Péter Facebook-bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Az USA budapesti nagykövetének kémbankos bejelentése után Deutsch Tamás szokás szerint egy mondatban formált véleményt… Idézem: >>Mi már hazaküldtük a tatárokat, a törököket, az osztrákokat, a németeket és végül a ruszkikat is. Óvatosan Mr. Pressman! Ennyi.<<

Nos, a történelmi valóság >>kicsit<< más.

1. A tatárokat

nem küldtük sehova,

mert miután piszkosul elvertek minket és megölték, elhurcolták hazánk lakosságának negyedét elmentek maguk, mivel hatalmi harcok robbantak ki a hátországukban.

2. A törököket sem MI magyarok >>küldtük haza<< egyedül hanem a Habsburg ház által szervezett nemzetközi koalíció amiben voltak magyarok IS, de külföldi segítség nélkül önmagunkban ez nem jött volna össze.

3. Az osztrákokkal többször harcoltunk majd kiegyeztünk és az I. Világháború okozta igazán a Habsburg ház leáldozását. Így itt sem küldtünk haza senkit!

4. A németeket a szovjet hadsereg verte ki Magyarországról és a náci Németországot szintén nemzetközi koalíció volt képes legyőzni.

5. És tegyük helyre:

a szovjetek sem Orbán Viktor 1989-es beszéde miatt mentek haza,

hanem azért mert a rendszerváltás ELŐTTI magyar kormány erről megegyezett Moszkvával. Miközben Orbán Viktor erről szónokolt a szovjet csapatok már megkezdték a kivonulást…

A történelemhamisítással szemben a valóság ez, és a felsorolás így pontos!

Ennyi.”

(Tarjányi Péter – író és biztonságpolitikai szakértő/Facebook)

Valódi Hírek