Végképp megborult Orbán Viktor: Nagyon súlyos, amit ma kiposztolt

Tovább fokozza a helyzetet.

„Ha világháború lesz, akkor atomháború lesz!”

– így indított a péntek reggelt közösségi oldalán Orbán Viktor.

A miniszterelnök már többször kifejtette, hogy a kormány a béke álláspontját képviseli, Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter rendre elmondja sajtótájékoztatóin, hogy mielőbbi tűzszünetre és békére törekednek.

Orbán Viktor komolyan indította a péntek reggelt, a kormány már többször kifejtette, hogy esélye van annak, hogy a regionális orosz-ukrán háború kiterjedjen akár világméretűvé is.

A Fidesz ennek kapcsán be is nyújtott egy hétpontos „békepártinak” mondott nyilatkozatot.

A Demokratikus Koalíció egy

saját, hétpontos határozati javaslattal állt elő.

A javaslati csomag tartalmazta többek között az élelmiszer-drágulást okozó infláció letörését. Javasolta a nyugdíjasok segítését a válság idején nyugdíjkorrekcióval, valamint egyszeri 100 ezer forintos támogatással. Ezenfelül bevezetné az európai minimálbért a szakszervezekkel és munkaadókkal egyeztetve. Valamint javasolta, hogy Magyarország minél előbb csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy Magyarország kilép az „orosz kémbanknak” nevezett Nemzetközi Beruházási Bankból.

A miniszterelnök kifejtette, hogy az amerikai szankciók miatt értelmetlenné vált a további részvételük a pénzügyi intézetben.

„A magyarokat nem kell emlékeztetni a saját történelmükre, és nem kell biztatni arra, hogy mindenkivel – Oroszországgal szemben is – figyeljünk a biztonságunkra”

– fogalmazott a rádióban, valamint hozzátette, „nem engedik, hogy belepréseljék” őket a háborúba.

Mutatjuk Orbán Viktor Facebook-bejegyzését:

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek