A kiszivárgott titkos dokumentumokból kiderült, milyen halálos betegségben szenvedhet Putyin

Emiatt szabotálná valaki a belső köréből az orosz elnök tervét.

A Pentagon kiszivárgott titkos iratai szerint Vlagyimir Putyin kemoterápiát kap, miközben egyik vezető tábornoka szabotálná az ukrajnai invázióról szóló tervét.

Ahogy írtuk, már őrizetbe vették azt az amerikai férfit, aki minősített katonai iratokat szivárogtatott ki különböző közösségi oldalakra. Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma közölte, hogy szándékos bűncselekményről volt szól.

Az információk szerint a múlt héten került fel a Telegramra és a Twitterre a Pentagon egyik hírszerzési jelentése, amelyet ki is nyomtattak és le is fényképeztek.

A dokumentumról készült felvétel szerint Nyikolaj Patrusev, az orosz Nemzetbiztonsági Tanács titkára, és Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök terve az, hogy összeesküvést szervezzen a háború befejezésére, miközben

Putyin rákos megbetegedése miatt kezelés alatt áll.

Minden titkosított dokumentum tartalmaz egy betűsort, amelyben gyorsírással közlik, hogyan gyűjtötték az információkat, és azok kinek szólnak.

Ennek az Oroszországról szóló dokumentumnak a tetején ez állt:

„(TS//SI//REL TO USA, FVEY/FISA).”

A betűsor több mindent is magában rejt:

  • először is a dokumentum szigorúan titkos besorolású (TS),
  • másrészt kommunikáció megfigyelésével készült (SI),
  • kizárólag az USA-ban vagy az „Öt szem” országban szigorúan titkos biztonsági engedéllyel rendelkező személyeknek adható ki (REL TO USA, FVEY),
  • végül pedig a kémkedés jogi paramétereit meghatározó külföldi hírszerzési felügyeleti törvény (FISA) útmutatása szerint készítették.

Az „Öt szem” az Egyesült Államok, Kanada, Egyesült Királyság, Ausztrália és Új-Zéland hírszerzési szövetségét jelenti.

A dokumentumok azonban nem utalnak arra, hogy az amerikai hírszerzés megerősítette-e a híreszteléseket, viszont az iratok kiszivárogtatóit elfogták,

letartóztatásáról felvétel is készült,

hamarosan sor kerül az első meghallgatására egy kerületi bíróságon.

(index.hu nyomán)

Valódi Hírek