Pert nyert Alföldi Róbert: Akkorát hazudott róla az Origo, hogy a Holdról is látszani fog a helyreigazítás

Sérelemdíjat is kell fizetniük.

Pert nyert az Origo kiadója ellen Alföldi Róbert — a hírt a Facebook-oldalán osztotta meg a rendező. Az ítélet szerint a lap megsértette a felperes jó hírnévhez való jogát, ezért bocsánatkérésre, helyreigazításra és sérelemdíj megfizetésére kötelezte a bíróság.

A színész-rendező posztját változtatás nélkül közöljük:

„A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint az ORIGO internetes sajtóterméket megjelentető Mediaworks Hungary Zrt. többszörösen megsértette Alföldi Róbert jóhírnévhez való jogát.

A Bíróság az alperes Mediaworks Hungary Zrt-t

– a további jogsértéstől eltiltja,
– arra kötelezi, hogy 15 napon belül a jogsértést megállapító rendelkezést az ORIGO-n megjelent, érintett cikkek címe alatt, a lead fölött, a bocsánatkérés egyidejű kifejezésével tegye közzé – minimum 30 napig, de a cikk elérhetőségéig MINDVÉGIG,
– az ORIGO főoldalán – GÖRGETÉS NÉLKÜL ELÉRHETŐ módon – 24 órán keresztül közleményt tegyen közzé a bíróság által meghatározott szövegezés szerint,
– arra kötelezi, hogy fizessen 800.000,- Ft tőke sérelemdíjat.

Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

A jogszerűség körében a sajtónak a vélemény legalább vékony ténybeli alapjait kell felmutatnia. Tényállítások esetében azonban kötelezettség terheli, és azt is igazolnia kell, hogy a szakmája szabályait betartva járt el.”

Valódi Hírek