Varga Judit bejelentette: Rengeteg büntetést szabnak ki, iszonyú sokat kell perkálni

És még nincs vége!

Több mint 330 millió forintnyi bírságot szabott ki az igazságügyi minisztérium – derült ki Varga Judit legújabb, csütörtöki posztjából.

A tárcavezető közösségi oldalán osztotta meg, hogy a januári árstoprazzia során

179 esetben találtak jogsértést,

a bírságok összege több száz millióra rúgott.

Az igazságügyi miniszter a „trükköző üzleteket” említette, ezek nyomában jár az illetékes tárca. Azonban nem ez az egyetlen módszer, amivel a kormány szem előtt akarja tartani az árakat, már beszámoltak egy másik próbálkozásukról is.

Online árfigyelő rendszert előkészítő munkacsoportot hoztak létre márciusban. A fejleményekről a Gazdaságfejlesztési Minisztérium számolt be, ők javasolták az árfigyelő adatbázis létrehozását.

A munkacsoport és a szolgáltatás célja, hogy a lakosság egy átlátható adatbázist kapjon, amelyben figyelemmel kísérheti és összehasonlíthatja az árakat, ezzel erősítve a vásárlói tudatosságot.

Az indoklás szerint gazdasági szempontból a szolgáltatásnak versenynövelő szerepe van, valamint így felvehetik a kesztyűt a túlárazással szemben.

Ezt a lépést előzte meg az árstop razzia, amely január óta végez ellenőrzéseket, és a tárcavezető szerint még nincs vége a vizsgálódásoknak.

Nagy István agrárminiszter még március elején nyilatkozott az árstop jövőjéről. Ekkor azt mondta, hogy az intézkedés addig marad, amíg az inflációt csökkenő pályára nem tudják állítani, valamint

április 30-át említette céldátumként.

Orbán Viktor miniszterelnök egy hete arról nyilatkozott, hogy amíg magas az infláció, addig nem lehet szó az árstop kivezetéséről, valamint a csökkenéssel párhuzamosan fogják „eltüntetni” a rendszerből a most még létező ársapkákat – szigorúan az élelmiszerek esetében.


(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek