Nagyon kiakadt az egészségügyi államtitkár, amikor megtudta, mit üzentek Orbánéknak az orvosok

Ezt mondta, a kamara „mérföldkövéről”.

“Abszolút indifferens!”

fogalmazott Takács Péter kedden az atv.hu-nak arról, hogy 33 ezer orvos jelezte, hogy a Magyar Orvosi Kamara tagja akar maradni.

Az egészségügyi államtitkár szerint az eredményt nem kudarc vagy siker dimenziójában kell értékelni, ők sem tettek így. A kamara megszüntetése állítása szerint nem volt cél, úgyhogy ilyen szempontból

nem kommentálná a számot, nincs jelentősége.

Takács Pétert a Népjóléti Bizottság ülése után kérdezték arról, mit mutat a 33 ezer belépő.

Elmondása szerint az orvosok elkötelezettek a kamara felé.

„Én nagyon sok olyan kollégát ismerek, aki ugyan a jelenlegi elnökség céljaival meg módszereivel nem ért egyet, de harminc éve kamarista és visszalépett az Orvosi Kamarába.

Igazából én ennek nem tulajdonítok jelentőséget”

tette hozzá a politikus.

Arról a kérdésről, hogy továbbra is kitart-e amellett, hogy a kamara új ügyeleti rendszerrel szembeni reakciója politikailag motivált volt-e, úgy nyilatkozott:

„Ezt nem tudom máshogy értelmezni, minthogy

ez egy politikai akció,

hiszen ez a kifejezés hagyta el az elnökség száját. Ezért ez egy politikai akció egy olyan üggyel kapcsolatban, amivel ők szakmailag egyetértettek.”

Takács elmondása szerint éppen egy olyan megbeszélésről érkezett, ahol a kamara képviselői is jelen voltak. Ígérete szerint egy munkabizottságot hozott létre az alapellátás finanszírozására és annak áttekintésére.

Állítása szerint a kamara szakmai javaslataira eddig is nyitottak voltak, ezután sem lesz másképp.

„A politikaiakat meg eddig sem akceptáltuk és ezután se fogjuk”

– zárta mondandóját az államtitkár.

Kincses Gyula, a MOK elnöke hétfőn jelentette be, hogy az eddig feldolgozott adatok szerint több mint 33 ezer ember, azaz a tagság több mint 2/3-a jelezte, hogy saját, szabad akaratából a kamara tagja akar maradni.

Valódi Hírek