Közérdekű adatigénylést ad be a DK: Nem titkolhatják tovább a Schadl-ügy egyik legfurcsább szálát

Ellehetetlenítettek egy bírót.

Közérdekű adatigényléssel akarja megtudni a DK, hogy mire jutott a Schadl-ügy bírósági szálát vizsgáló bizottság – jelentette be Sebián-Petrovszki László, a párt országgyűlési képviselője vasárnap online sajtótájékoztatóján.

„Schadl György, a fideszes végrehajtói kar maffia feje arra tett kísérletet, hogy kirúgasson egy bírót. Ebben pedig Seyei Györgyhöz, a kormány által felállított Országos Bírósági Hivatal (OBH) vezetőjéhez fordult.

Schadl bejutott Tatár-Kis Péterhez, a Fővárosi Törvényszék vezetőjéhez, ahol azt a választ kapta, ha kirúgni nem is fogják a célkeresztben lévő bírót, azt el tudják érni, hogy idézem: »ne érezze jól magát a munkahelyén«”

– részletezte az ügy hátterét Sebián-Petrovszki.

Amikor ez kiderült, Senyei belső vizsgálatot indított, de az eredményt soha nem osztották meg a nyilvánosság előtt, hanem rögtön titkosították, a DK ezért akarja most közérdekű adatigényléssel megtudni, hogy mire jutottak a vizsgálat során.

„Ez az ügy világosan rámutatott arra, hogy a Schadl-ügy szálai egészen magasra érhetnek, politikai hátszél nélkül ugyanis egyetlen bírósági végrehajtó sem kísérelné meg, hogy ellehetetlenítsen bírókat”

– fogalmazott a DK-s országgyűlési képviselő.

Valódi Hírek