DK: Működőképes, ingyenes egészségügyi ellátásra van szükség az emberek magánorvoshoz küldése helyett

Egyre több szakember vándorol el.

Sorra zárnak be a magyar kisvárosok szülészeti-nőgyógyászati osztályai, mintegy 60 ezer szentesi és környékbeli maradt ellátás nélkül – derült ki a Demokratikus Koalíció pénteki, online sajtótájékoztatóján.

Dr. Komáromi Zoltán szerint hiába vádolják a kormánypártok a DK-t azzal, hogy kórházbezárásokat akarnak, ők pontosan azt hangsúlyozták, hogy jól működő városi kórházak nélkül nincs magyar egészségügy.

Ráadásul rengeteg szakember hagyja el az országot,

sokan már rögtön diplomázást követően, így nagyon nehéz egy kórházi struktúrát fenntartani – fogalmazott az DK országgyűlési képviselője.

Tatabánya, Mosonmagyaróvár, Mohács, Siklós, Kalocsa – ezekben a városokban már élet halál harcát vívja a szülészet. Erre a listára került fel most Szentes is.

„Egy szülészeti ellátást nem lehet csak járóbeteg-ellátásként művelni”

– mondta Komáromi Zoltán.

Hiszen egy gyermek váratlanul is világra jöhet, Szentesen pedig hónapok óta probléma, hogy

nincs elegendő szakorvos, hogy egész évben folyamatos ügyelet legyen

a szülészeti, nőgyógyászati és gyermekosztályon. Az itt állapotos nőknek Hódmezővásárhelyre, Szegedre, vagy Kecskemétre kell menni – mondta Komáromi.

Utóbbi nagyon messze van, a vásárhelyi szülészet 15 ággyal képtelen a fél megyét ellátni. A szegedi egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája pedig nem segíti ki szakemberekkel a városi kórházakat – összegezte a helyzetet a DK politikusa.

„Egyszerűen ki kell mondanunk azt, hogy az árnyékkormány Magyarország lakosainak az egyetlen reménye arra, hogy egy működőképes, térítésmentes egészségügyi ellátáshoz jussanak az emberek”

– hangsúlyozta a DK egészségpolitikusa.

Az Orbán-kormány a hibás, hogy az egészségügyi dolgozóink és az orvosaink elvándoroltak – fogalmazott Ráczné Földi Judit.

A DK országgyűlési képviselője szerint a szülészetek bezárása komoly gondot jelent,

magával vonzza a gyermekosztályok bezárását is.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek