FRISS: Perre megy az állami hazugsággyárban dolgozók fizetése miatt a DK

Pofátlan indokkal utasították vissza az adatigénylésüket, ezért most a bírósághoz fordulnak.

A DK közérdekű adatigénylést nyújtott be az MTVA-hoz, hogy megtudjuk, mekkora fizetésekért dolgoznak náluk a fideszes propagandisták – tudatta lapunhoz is eljuttatott közleményében Kálmán Olga, a párt parlamenti képviselője.

Kálmán Olga azt írja:

Miután 15 nap haladékot kértek a 15 nap hosszú teljesítési idő lejárta után, azzal a nevetséges indokkal utasították el a kérést, hogy „a kereskedelmi média szereplői ezeket az adatokat megismerve kedvezőbb ajánlatokat tudnának a szakemberek felé megfogalmazni”.

Mintha a kereskedelmi csatornák sorban állnának egy magát hazudozással lejárató propagandistáért, ráadásul annyi pénzért, amennyit a százmilliókkal kitömött állami médiánál nem kap meg.

A Demokratikus Koalíció perre megy, hogy megtudjuk, mekkora fizetésért alkalmazzák a mi adóforintjainkból az MTVA dolgozóit. Az állami média mostanra már teljesen elvesztette közszolgálati jellegét, hiszen minden műsoruk kizárólag a pártállami agymosásról szól.

Az Árnyékkormány szerint minden magyarnak joga van tudni, mennyit keresnek közpénzből a kormányzati propaganda, Orbán Viktor alternatív valóságának terjesztéséért.

Ezért az Árnyékkormány a magyarok egyetlen reménye egy olyan Magyarországra, ahol az közszolgálati média valódi tájékoztatást nyújt, és nem csak egy titkos fizetésekért működtetett kormányzati hazugsággyár.

– zárul a DK közleménye.

Valódi Hírek