A viharban rádőlt egy sofőrre a fa, az életéért kellett küzdeni – váratlan helyről érkezett a segítség

Ők mentették meg a nőt.

Kidőlt egy hatalmas fa az 1-es főúton, a törzse egy autónak csapódott.

A győri pénzügyőrök a helyszínen éppen ellenőrzést tartottak, azonnal a bajba jutott nő segítségére siettek – olvasható a NAV Facebook-bejegyzésében.

A NAV közleményét teljes terjedelmében idézzük alább:

„Fiatal nő életéért küzdöttek a NAV-osok
Több méteres kidőlt fa törzse csapódott egy autósra a hétfői szélviharban, akinek az életét munkatársaink szolgálat közben segítettek megmenteni. A győri pénzügyőrök az 1-es főúton ellenőriztek, amikor a baleset történt és azonnal a súlyosan sérült fiatal nő segítségére siettek.
Három munkatársunk azonnali útlezárással biztosította a helyszínt a mentők és a tűzoltók számára az autóút Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán. Az egyik pénzügyőr kézzel hajtogatta ki a roncsolt autó tetejét, majd az eszméletlenül fekvő nő biztonsági övét is kicsatolta, amíg kollégánk kábeleket vágott át a gyorsabb mentés érdekében.
A roncson benyúlva az egyik pénzügyőr az ájult, vérző arcú és egyenetlenül lélegző nő fejét szakszerűen rögzítette, miközben a mentőszolgálattal telefonon tartották a kapcsolatot.
Perceken belül megérkeztek a tűzoltók és a mentők is, így közös erővel folytatták az életmentést. A fiatal sofőrt az újraélesztés után eszméletlenül, de stabil állapotban szállították kórházba.
A NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is rendelkezik rendészeti és sérült beteg ellátását segítő, modern képzéssel.
A speciális segítségnyújtást munkatársaink önként tanulják, hogy rendkívüli helyzetekben is eljárhassanak, segíthessenek, mivel nem csak közúton vagy köztereken, hanem különböző munkaterületeken és gyakran életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk.”

(Nemzeti Adó- és Vámhivatal/Facebook)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek