Kiborult a svéd miniszterelnök Orbán lépésétől: Azonnali magyarázatot követel tőle

Kiverte a biztosítékot a döntés.

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök választ vár Orbán Viktortól, miután a kormány úgy döntött, Svédország és Finnország NATO-csatlakozási kérelmét külön tárgyalja – szúrta ki a Telex a svéd Aftonbladet cikkében.

„Felteszem a kérdést, hogy most

mi okból választják külön Svédországot Finnországtól.

Ezek olyan jelzések, amelyeket korábban nem kaptunk a magyar féltől, ezért ezt mindenképpen fel fogom vetni ma Orbánnak”

fogalmazott a svéd kormányfő.

A hír meglephette a svéd vezetést, korábban Hende Csaba, a skandináv delegáció egyik tagja nyilatkozott arról, hogy „meleg és barátságos” tárgyalásokat folytattak Stockholmban, és támogatni fogják az ország NATO-tagságát.

Ezzel szemben Kocsis Máté a Fidesz-frakció nevében tájékoztatott mindenkit: Finnország NATO-csatlakozásáról egységesen, igennel fognak szavazni március 27-én,

Svédország nevében később születik döntés.

Kristersson szavaiból arra lehet következtetni, akár még ma keresheti Orbánt, hogy tisztázzák: miért nincs a finn csatlakozási kérelemről szavazás a hónap végén?

A csütörtöki kormányinfón is felmerült a kérdés, mi baj lehet a svédekkel. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter erre nem tudott válaszolni, de szerinte még tavasszal megszületik a döntés.

Valódi Hírek