Árnyékkormány: Szili Katalin trükközése a bizonyíték, hogy Orbánéknak még mindig fontosabb a saját embereik kitömése közpénzzel, mint az oktatás érdekei

Közölték, azonnali hatállyal ki kell zárni a kormánytagokat az egyetemi kuratóriumokból.

Miután az Európai Bizottság a folyamatos kormányzati lopások és az összeférhetetlenség miatt kilátásba helyezte a magyar hallgatók és oktatók kizárását az Erasmus+ és Horizon Europe programokból.

Több kormánytisztviselővel együtt Szili Katalin is úgy döntött, jobban megéri neki, ha a Pécsi Egyetemet működtető alapítványban tevékenykedik tovább, és ezért látszólag lemondott miniszterelnöki megbízotti pozíciójáról – hívta fel a figyelmet Barkóczi Balázs, a DK oktatási árnyékminisztere.

Kiderült azonban, hogy ez a lemondás is a jól ismert orbáni forgatókönyvek ócska trükkjei szerint zajlott, Szili ugyanis ezután rögtön visszatért miniszterelnöki főtanácsadóként – írta a DK a lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

Az árnyékkormány szerint Szili és Orbán trükközése a legjobb bizonyíték arra, hogy a kormánynak még mindig fontosabb, hogy saját fideszes mamelukjait tömje ki közpénzmilliókkal akár kormánytisztviselőként, akár kuratóriumi tagként, mint a magyar hallgatók és oktatók érdekei.

Javaslatuk szerint

az összes kormánytisztviselőt és kormányzati megbízottat azonnali hatállyal ki kell zárni az egyetemi kuratóriumokból.

Ezért ma az árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar hallgatók és oktatók a jövőben is részt vehessenek az Erasmus+ és a Horizon Europe programokban – írta közleményében Barkóczi Balázs.

Valódi Hírek