Kiderült: Így próbálja átejteni az Európai Bizottságot az Orbán-kormány, hogy jöhessenek a pénzek

Hiányzott neki a kormányzat.

Hetek óta folynak a tárgyalások a magyar kormány és az Európai Bizottság között Erasmus-ügyben, azonban úgy látszik a kormány már most kijátsza az uniós szerv által szabott feltételeket.

Szili Katalin február közepén jelentette be, hogy lemond miniszterelnöki megbízotti posztjáról, hogy továbbra is a Pécsi Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi tagja maradhasson.

A történet itt azonban nem áll meg, Szili ugyanis március eleje óta miniszterelnöki főtanácsadóként dolgozik a kormánynak, derült ki a 24.hu cikkéből. Azt nem tudni, hogy pontosan milyen tanácsokat ad a volt MSZP-s politikus, ugyanis sem ő, sem a kormány nem válaszolt a lap kérdéseire.

A főtanácsadói munkaköre azonban látszólag nem nagyon tér el az eddigi megbízotti pozíciójától, annyi különbség van, hogy nem szerepel a kormányzati honlapon.

Megjelenései szerint azonban ugyanazt csinálja mint eddig, péládul találkozott Pánczél Károly fideszes képviselővel, akivel az autonómiatörekvésekről és a csángó-magyar kapcsolatokról egyeztetett.

Mint ismert, az Európai Bizottság addig nem küld az alapítványi egyetemeknek Erasmus-támogatát, amíg kormányzati szereplők megtalálhatóak a kuratóriumokban. A miniszterek kuratóriumi tagságukról mondtak le, több kormányzati szereplő azonban az egyetemeket választotta.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek