Kitört a botrány: Élő adásban vallott színt az Orbán-kormány elveiről a Fidesz-képviselő

Nincsenek szavak.

1848-ban a szabad sajtó volt a márciusi ifjak első követelése, így március 15-e a sajtószabadság ünnepe is – vélekedett Vigh László fideszes politikus, aki egy Facebook-bejegyzésben köszönte meg a zalai újságíróknak a „pontos, hiteles, kiegyensúlyozott tájékoztatást”, majd egy tévéinterjúban kifejtette azt is, hogy ez pontosan mit is jelent.

„Ma 2023-ban elmondható, hogy a sajtószabadság azt jelenti számunkra, hogy akinek a tulajdonában van a sajtó, annak az értékeit közvetíti”

– jelentette ki a kormánypárti politikus a március 15-e alkalmából adott tévéinterjúban.

Az RTL Híradó szemléjéből az is kiderül, hogy Vigh László szerint a sajtó célja, hogy a politikusokat segítse.

„A sajtószabadság azt is jelenti, hogy

segít a sajtó nekünk abban, hogy építsük mindazt, amit elkezdtünk”

– fogalmazott.

Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciáján szintén hasonló megállapításokra jutott.

„A média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot”

– jelentette ki Orbán Viktor politikai igazgatója.

Egyébként beszámoltunk róla csütörtökön, hogy az Európai Parlament küldöttsége súlyos aggályokat fogalmazott meg a média, az oktatás és a kultúra helyzetéről magyarországi látogatása alapján. Minderről részletes jelentést is készítettek, erről >>ITT<< írtunk bővebben.

Videó:

 

Valódi Hírek