Piszkosul felpaprikázták a Fidesz-politikust, csúnyán nekirontott Brüsszelnek a NATO miatt

De mi köze ennek a NATO-hoz?

Megdöbbentő az oka a finn és svéd NATO-csatlakozásról szóló szavazás elhalasztásának.

Régóta húzódik az ügy, a Fidesz most azzal állt elő:

„Brüsszel hazudik, mint a disznó”

magyarázta Balla György, a párt frakcióvezető-helyettese a csütörtöki házbizottsági ülésen, a résztvevők beszámolója szerint.

A kormánypártok ezúttal március 31-re tűzték ki a két ország csatlakozási kérelméről szóló támogató kormányzati előterjesztés zárószavazását.

Mivel a Fidesz-KDNP képviselőiben tüske maradt, amit a skandináv államok politikusai állítottak a magyar demokráciáról, a kormány Németh Zsolt és Hende Csaba vezetésével delegációt küldött a svédekhez és a finnekhez.

Az utazás kapcsán már előre sejthető volt, hogy a zárószavazás március 20-a előtt nem fog megtörténni, a küldöttség tagjai sem árulták el, mikor fogja az Országgyűlés ratifikálni a két ország csatlakozási kérelmét.

A halasztás eddig sem volt meglepő, az indoklás már igen, hiszen korábban Orbán Viktor miniszterelnök, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és több kormánypárti politikus is állította, a NATO-csatlakozás kérdése nem keveredik más jogállamisággal kapcsolatos kérdéssel.

Márpedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kormány nevében írt levélben már arra hivatkozott, hogy az Európai Bizottsággal folyamatban vannak még az egyeztetések, ezért várhatóan a március 27-i vagy az április 3-i üléshéten születik döntés.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek