Mészáros Lőrinc összebalhézott a felcsúti nagyhallal — végleg kirakta őt ebből a projektből

Állítólag már régóta érik a balhé közöttük.

Újabb uniós beruházásból marad ki Homlok Zsolt vállalkozása, köszönhetően apósa, Mészáros Lőrinc cégének. Január 31-én írta alá az Opus Titász Zrt. a vállalkozói szerződést Homlok cégével, a Vasútvill Kft.-vel, de márciusra már fel is kellett bontani azt.

A projekt a Nyíregyházi Ipari Parkban 6 milliárdos alállomás tervezése és kivitelezése lett volna. Korábban írtunk róla, hogy ez volt az egyik utolsó nagy beruházás, amit Homlok vállalkozása kapott.

A cég honlapján olvasható a közlemény , amelyben

„a szerződést érintő lényeges műszaki tartalmi változásra” hivatkoztak a szerződés felbontásával kapcsolatban.

Mészáros Lőrinc és veje között állítólag régóta érett a konfliktus, mert a nagy állami vasúti projekteket Mészáros érdekeltségei vitték el, amíg Homlok Zsolt – aki a Swietelsky Vasúttechnika ügyvezető szerepét tudhatta magáénak – alvállalkozóként volt jelen.

Ugyanakkor fontos szerepe lehet annak, hogy információk szerint Homlok házassága Mészáros Ágnessel megromlott, utóbbi január végén a Vasútvill felügyelőbizottságából is távozott, valamint március elsejétől leánykori nevén szerepel a cégjegyzékekben.

Mészáros Lőrinc vállalkozásai közül a R-Kord Kft. februárban nagyon nehéz helyzetbe hozta a neki dolgozó kisvállalkozókat. A GSM-R program keretében végeztek vasúti fejlesztéseket, de a Mészáros tulajdonában lévő cégnek nem fizetett az állam, ezért az

levélben értesítette a kisvállalkozókat, hogy egyelőre nem fizet az elvégzett munkájukért.

Ennek nyomán azonnali hatállyal beszüntették a munkálatokat, amíg a projekt likviditási problémája megoldódik. Márpedig ez igen sürgős, a beruházás a 2014-2021-es uniós költségvetés része, azaz, ha idén nem fejezik be, ugrott a pénz.

(szabadeuropa.hu nyomán)

Valódi Hírek