Egyre gyanúsabbak a körülmények Mészáros Lőrinc lányánál, a jelek erre mutatnak

Vajon mi lehet a háttérben?

Egyre több a jele annak, hogy a Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Ágnes és férje, Homlok Zsolt válófélben lennének. Ahogy a hvg szerdán írta, a milliárdos lánya házassága megkötésekor felvette férje nevét, ám

március elsejétől a cégbejegyzésekben leánykori nevén szerepel.

Újabb jel, hogy Homlok lakcíme megváltozott, a Mészáros család felcsúti háza helyett egy budapesti ingatlanba jelentkezett be. E telek tulajdonosa a Homlok Zrt., így a mindkettőjüknek van tulajdonrésze, plusz az OTP Bank 200 millió forintos jelzáloggal terheli.

Ágnes az információk szerint a családi bizniszekből is kiveszi a részét, így például a Konzum Management Kft.-ből, a Mészáros Agro Kft.-ből, vagy az MHM Vagyonkezelő Zrt.-ből.

Február elejéig tagja volt a Homlok érdekeltségi körébe tartozó Vasútvill Kft. felügyelőbizottságának, már azonban e megbízatása megszűnt (ugyanez a helyzet a másik két taggal).

Mészáros Lőrinc és veje között állítólag régóta érett a konfliktus, mert a nagy állami vasúti projekteket Mészáros érdekeltségei vitték el, amíg Homlok Zsolt – aki a Swietelsky Vasúttechnika ügyvezető szerepét tudhatta magáénak – alválallkozóként volt jelen.

A Vasútvill a Budapest-Belgrád vasútvonal rekonstrukciójában is szerepet kapott, de a nagy megrendelések az utóbbi időben elkerülték, a legutolsó ilyen alkalommal egy alállomás tervezésével és kivitelezésével bízták meg a Nyíregyháza Ipari Parkban, ahol 6 milliárd forintért sikerült behúzni a megbízást

a megrendelőtől: Mészáros Lőrinc Opus Titász Áramhálózat Zrt-től.

A Vasútvill anyavállalata csehországi bejegyzésű, annak anyavállalata svájci,

amelyen 41 és 49 százalékban Homlok és Mészáros Lőrinc osztozott,

legalábbis 2021 elején még így volt. A cég teljes bevétele az elmúlt években évi 12-16 milliárd forint körül mozgott.

Homlok másik fő vállalkozásában, a Properitus Vagyonkezelő Kft-ben Mészáros Ágnes is résztulajdonos, arról hogy így külön utakon folytatják-e, nincs információ.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek