Ráczné Földi Judit: Nem, nem éltem meg Gyurcsány Ferenc baráti ölelését abúzusnak

Kiakadt azon, hogy még mindig erről kérdezték.

Hetek óta Gyurcsány Ferenc és Ráczné Földi Judit baráti ölelése tartja lázban a magyar sajtót, hiába nyilatkozott róla már mindkét fél.

A DK új országgyűlési képviselője most arról számolt be Facebook-oldalán, hogy a párt rendezvényén az újságírók nem tudták másról kérdezni, csak az említett incidensről.

A politikus írását változtatás nélkül közöljük:

ABÚZUS A NEMZETI ÜNNEPEN?

Olyan dolog történt velem tegnap, amit sosem gondoltam volna. Részt vettem a DK március 15-ei ünnepi rendezvényén az Egyetem téren. Felemelő volt a több ezer ember jelenléte, de hiába volt hideg, nekem hamar melegem lett.

Ahogy megérkeztem a környékre már jött is elém a propagandasajtó és a színpadig kísért a HírTV egyik embere, ugyanazt a kérdést hajtogatva megállás nélkül: zaklatásként, abúzusként éltem-e meg Gyurcsány Ferenc elnök úr ölelését a parlamenti eskütétel után?

Úgy látszik, hiába nyilatkoztam erről több helyen – ATV, RTL Klub – nem tudják tudomásul venni, nem tudnak belenyugodni abba, hogy együtt örültem a pártom elnökével, hogy minden nemtelen támadás ellenére országgyűlési képviselő lehettem.

De persze ez még nagyon nem lepett meg, a HírTv sok éve ezt csinálja, számukra ez az újságírás. Ellenzéki politikusokat üldöznek, kiragadott mondatokkal operálnak, lejárató anyagokat gyártanak. Az sem titok senki számára, hogy ezt a Fidesz megrendelésére teszik, ezért kapják a fizetésüket.

Ami a rendezveny után történt az azonban már igencsak meglepett.

Ezúttal a Telex szegődött a nyomomba, és ugyanazzal a stílussal, ugyanazzal az egy kérdéssel, mint egy órával korábban a fideszes propagandasajtó munkatársa. Az autóig kísért, kínos közelségben, és erőszakosan folyamatosan ugyanazt kérdezgette, mint a HirTv-s kollégája.

El sem akartam hinni, hogy ez megtörténik.

És senki ne értsen félre, pontosan tudom, hogy a sajtó dolga, hogy kérdezzen. Ha valaki, akkor én aztán az elmúlt időszakban különösen megtanultam azt is, hogy nekünk politikusoknak pedig sokkal többet kell tűrni.

De, hogy a nemzeti ünnepünkön ugyanaz az egyetlen kérdés érdekli a HírTv-t és a Telexet, ráadásul egy olyan kérdés, amit már több helyen megválaszoltam, az elgondolkodtató.

Viszont akkor most válaszolok: nem, nem éltem meg Gyurcsány Ferenc baráti ölelését abúzusnak.

De amit ma a HírTv és a Telex csinált velem utcai üldözésben, érezhetően azzal a céllal, hogy egy újabb kínos lejárató anyag készülhessen rólam, azt valóban zaklatásnak éltem meg!

Valódi Hírek