Csúnya időre kell számítani március 15-én: Itt vannak a részletek

Goromba lesz.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn és kedden enyhébb időjárás várható, de szerdán viharos szélre, esőre, akár hóra is lehet számítan.

Ami a hétfőt illeti, többfelé felhős égboltra kell számítani. Lesz, ahol csak fátyolfelhők szűrhetik majd a napfényt, de lesznek olyan tájaink is, ahol vastagabb felhők takarják majd el a napot. Számottevő csapadék sehol sem várható. Néhol azért átmenetileg szitálás, eső előfordulhat.

Hajnalban -3 és +5, napközben már 10 és 18 fok között alakulhat a hőmérséklet, keleten, északkeleten mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Kedden többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Helyenként azért párórás napsütésre is van kilátás. Erős széllökésekre is számítani kell. A legmelegebb órákban pedig 12-21 fokot mutathatnak a hőmérők.

Nemzeti ünnepünkön, azaz március 15-én felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén,

inkább csak a nyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki a nap a délutáni órákban. Elsősorban a középső tájakon, az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű csapadék, amely főként eső formájában érkezhet.

Nyugaton délután már csak néhol valószínű zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a csúcsérték 3 és 12 fok között alakul, a csapadékos tájakon lesz a hidegebb idő.

Csütörtökön a vastagabb frontfelhőzet délelőtt északkeletről is elvonul és általában napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csütörtök reggelig északkeleten lehet zápor, hózápor, majd nappal számottevő csapadék már nem valószínű.

Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet az északi, északnyugati szél, majd mérséklődik a légmozgás. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximum 7 és 13 fok között várható.

Pénteken nagyrészt gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. Élénk, helyenként erős lökések kísérik a délkeleti szelet. A hajnali mínusz 6, plusz 2 fokról 9 és 15 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Élénk lökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet. Az éjszakai mínusz 3, plusz 4 fokról 13 és 19 fok közé melegedhet fel a levegő.

Vasárnap többnyire gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 6, a csúcsérték 15 és 21 fok között valószínű.

(Időkép/MTI)

Valódi Hírek