Újabb fordulat: Nagyon égő, hogyan kell bocsánatot kérnie a TV2-nek Juhász Pétertől

Most már nem lehet kibúvót keresni.

Összesen 16 alkalommal kell beolvasnia a Tényeknek, hogy valótlan dolgokat állítottak Juhász Péterről. Az Együtt egykori társelnöke a media1.hu-val ismertette a Fővárosi Törvényszék végzését.

Korábban a bíróság jogerősen arra ítélte a hírműsort, hogy az évekkel korábban elhangzott valótlan állítás miatt kérjen bocsánatot Juhásztól. Ezt az ítéletet nem teljes egészében teljesítették.

A bíróság most másodjára is bocsánatkérésre kötelezi a Tényeket, valamint a Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság

félmilliós végrehajtási pénzbüntetést is rótt a TV2-re.

Az Együtt egykori társelnökéről 2016 és 2017 között állítottak számos valótlan, lejáratú jellegű információt, ezért a hírműsornak most közzé kell tennie, hogy állításaival megsértette Juhász jó hírnévhez fűződő jogát. A műsor korábban azzal próbált trükközni, hogy nem ismertette, ki a szóban forgó felperes, akinek a személyiségi jogai sérültek.

A tavalyi bocsánatkérés zagyván sikerült, Juhász ezután újra a bírósághoz fordult, és ennek következtében kell a Tényeknek, a 16 alkalommal közölt valótlan állításokért helyesbítenie.

A műsor korábbi érve szerint azért nem tett eleget a bírósági ítéletnek, mert a műsoridőbe nem fért volna bele a szövegek ismertetése, de

ezt a bíróság nem fogadta el.

Juhászról nem csak a Tények, hanem más hírportálak is közöltek valótlan tényeket, több pert is megnyert, egyet például az Origóval szemben, akik 2018-ban közölték róla, hogy agresszív személyiség, megverte és fogva tartotta volna előző élettársát. A lap helyreigazítást közölt a valótlan állítások miatt.

(media1.hu nyomán)

Valódi Hírek