Mi történt? Novák Katalin Trump egyik legnagyobb ellenfelével találkozott

Gratulált is neki az eddigi eredményeihez.

A hagyományos értékek és a családok védelméről folytatott megbeszélést Novák Katalin köztársasági elnök Florida állam kormányzójával, Ron DeSantisszal kedden Tallahassee-ban.

Novák Katalin Florida állam fővárosában találkozott az amerikai republikánusok egyik legnépszerűbb kormányzójával, akinek több politikai intézkedését, főként gyermekvédelmi lépéseit a magyar kormány politikájához hasonlítják.

„A köztársasági elnök és a floridai kormányzó ugyanúgy kiállnak a hagyományos értékek, mint a család védelme, a szülők neveléshez való jogának biztosítása vagy éppen a határvédelem mellett”

— állította a Sándor-palota kommunikációs vezetője, aki beszámolt arról is, hogy Novák Katalin gratulált a kormányzónak politikai, valamint Florida felvirágoztatásában elért sikereihez.

Ron DeSantist csaknem kétharmados többséggel választották újra Florida szövetségi állam kormányzójává, ami az egyik legnagyobb arányú republikánus győzelem volt tavaly novemberben az Egyesült Államok választásain, és esélyesnek tartják a 2024-es elnökválasztás republikánus jelöltjeként, miközben hivatalosan egyelőre nem jelentette be indulási szándékát.

Ron DeSantis ma a Republikánus Párt egyik legnagyobb hatású politikusa, akit esélyesként emlegetnek a 2024-es elnökválasztásokon mint a konzervatívok jelöltjét, ehhez azonban először Donald Trump volt amerikai elnököt kell legyőznie.

Ron DeSantis a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy az elnökválasztást illető szándékairól csak a floridai törvényhozási ülésszak után nyilatkozik arra hivatkozva, hogy addig még sok a tennivaló, de a közelmúltban közölt szlogenjét, hogy „Tegyük Amerikát Floridává”, sokan egyfajta „puha kampánykezdetnek” értékelik.

MTI korrigálva

Valódi Hírek