Bejelentették: Rengeteg embert rúg ki ez az állami cég Magyarországon

Döntöttek.

A Magyar Posta 1200 dolgozó elbocsátásáról döntött – jelentette be az állami vállalat. Közleményük szerint a cég „működésének racionalizálása” érdekében döntött a fenti megszorításról.

A Magyar Posta közleményét változtatás nélkül idézzük alább:

„A vállalat tavaly novemberben kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítása.

Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság (igen, ez a kormányzati szóhasználat szó szerinti átvétele – a szerk.) azonban egyre nehezebb gazdasági környezetet teremt, amely hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat.

Annak érdekében, hogy a Magyar Posta – mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata – a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását, a társaság vezetése újabb, kényszerű döntést hozott.

Szem előtt tartva, hogy a korábban megkezdett fejlesztések hatékonyabbá tették a Magyar Posta működését, a társaság 1.200 fős csoportos létszámleépítésről döntött.

A létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt.

Társaságunk hangsúlyozza, hogy a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozók a szerződött partnereknél kerüljenek további foglalkoztatásra, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést.

A megszorítások nem idegenek a postától, ugyanis tavaly ősszel számos fiókot zártak be országosan. Azok az intézmények, amelyek később újranyitottak, a lakossági nyomásnak és az önkormányzatok anyagi hozzájárulásának köszönhetően nyíltak ki újra.

FRISSÍTÉS: Czomba Sándor a Gazdaságfejlesztési Minisztérium keddi közleményében elmondta:

„Minden segítséget megadunk a posta létszámleépítésében érintett dolgozóinak”

A foglalkozáspolitikáért felelős államtitkár úgy nyilatkozott, felvette a kapcsolatot a Magyar Posta Zrt.-vel, és folyamatosan nyomon követi az eseményeket. Az érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedése érdekében az államtitkárság minden lehetőséget megvizsgál, tájékoztatással és szükség esetén képzési programokkal segíti a dolgozókat. Prioritás, hogy az elbocsátás előtt álló dolgozók lehetőleg egy napot se töltsenek munka nélkül.

(Címlapfotó: Balczó Barnabás, a Magyar Posta nemrég kinevezett vezérigazgatója)

(MTI)

Valódi Hírek