Az önkormányzatok tették a kormány dolgát: Januártól egy sor posta nyit újra

A kormányt nem érdekelte a dolog.

Október végén derült ki, hogy a Posta több száz fiókját zárja be ideiglenesen az energiaválságra hivatkozva. Azóta több helyen is tiltakoztak a lakosok, aláírást is gyűjtöttek, de a kormányt ez nem érdekelte, a posták bezártak.

Most azonban jó hírek érkeztek, a Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal való tárgyalások után bejelentették, hogy több postát újranyitnak januárban.

Mint írták, a Magyar Posta számára kiemelt feladat a lakosság részére a legmagasabb minőségű postai szolgáltatások nyújtása, ezért a bejelentést követően a társaság új vezetése az érintett önkormányzatok vezetőivel az elmúlt időszakban konstruktív tárgyalásokat folytatott számos jelenleg szünetelő posta mielőbbi újranyitásáról.

Tájékoztatásuk szerint a megbeszéléseken a települések polgármestereivel részletes megállapodás született arról, hogy a Magyar Postát is érintő radikális energiaköltség-növekedést – a vállalat belső, valamint más területeit is érintő hatékonyságnövelésén túl – hogyan és milyen módon tudják közösen kezelni az egyes szünetelő posták vonatkozásában.

(MTI)

Valódi Hírek