Mi történt? Fityiszt mutattak a polgármesternek, ugrott az újabb akkumulátorgyár-beruházás

A „kínai-koreai befektetőket” sürgeti az idő.

Kisteleken még januárban döntött a város képviselő-testülete egy 500 milliós projektről. A település polgármestere az ATV Híradójának elmondta, tárgyalt a befektetőkkel, de a gyár üzemeltetéséhez olyan energiakapacitásra lenne szükség, ami jelenleg nincs a városban, és csak hosszabb idő alatt lehetne kiépíteni.

„Ez egy nagyon kevés adatot tartalmazó szóbeli előterjesztés volt, nem volt hozzá semmilyen írásos anyag. Gyakorlatilag semmi konkrétumot nem tudtunk, azóta sem tudunk sajnos az ügyről. Azóta is többször próbáltuk más képviselők is, én is, hogy kapjunk írásos anyagot, tájékoztatót”

— nyilatkozta a híradónak Mészáros Gábor képviselő.

Ahogy korábban írtuk, Nagy Sándor polgármester a képviselőknek elárulta, korábban egy miskolci vállalkozással, az Európa-Center-Miskolc Kft.-fel is tárgyalt a 12 hektáros földterületről, nem titkolva, hogy az említett cég egy „kínai-koreai befektetőnek” keres olyan helyet, ahol majd ki tudja elégíteni a majdani gyár a magas víz- és energiaigényét.

Az ATV kérdésére azonban a polgármester azt válaszolta, hogy elektromos kapacitás hiányában

nem épül akkumulátorgyár.

„A HIPA megkereste hivatalosan az MVM-et, és az MVM azt nyilatkozta, hogy 5 éven belül ki tud építeni egy alállomást, ami erre alkalmas, amire a beruházó cég azt mondta, hogy nekik legkésőbb 2,5 fél év, nekik túl hosszú idő,

ennyit nem tudnak várni”

— nyilatkozta Nagy Sándor, hozzátette, hogy egy 500 milliárdos beruházás munkahelyteremtő képessége sokat jelente a városnak, valamint helyi iparűzési adó szempontjából is jó befektetés lenne.

(ATV nyomán)

Valódi Hírek