Az Oscar-díjas filmcsillag kőkeményen odamondott Orbán Viktornak a háborús hozzáállása miatt

A tengeren túlról is látszik, Orbán kinek az oldalán áll.

Sean Penn legújabb, Superpower című dokumentumfilmje kapcsán nyilatkozott a Népszavának, olvasható a hírportál szerdai cikkében. Az interjúban részletesen beszélt Volodimir Zelenszkijről és az Ukrajnában zajló háborúról készült filmről és inspirációiról.

A színész a Nép szolgája című fikciós komédiából megismert Zelenszkijt akarta bemutatni. Elmondta, az ukrán elnökben nagyon izgalmasnak találta, hogy sem Putyinnak, sem Donald Trumpnak nem hódolt be, pedig a volt amerikai elnök felkereste Zelenszkijt, hogy szívességet kérjen tőle. Nagy hatással volt rá a lakosság bátorsága, hogy a civilek is szembeszálltak az agresszióval.

A színész-rendező felelevenítette Putyinnal való találkozásának körülményeit. Elmondta, hogy már akkor is tapasztalta a lakossággal szembeni agressziót, bánja már, hogy nem emelt ez ellen szót.

A filmben többször elhangzik, hogy Ukrajna fog győzni, Sean Penn szerint ez elfogadható, nem megoldás az agresszorral szemben, hogy Ukrajna területeiből részt kapjon, nem tárgyalhatnak arról, mit nyernek.

„Csak az lehet megegyezés tárgya, hogy hány oroszt ítélnek el a háborús bűneik miatt.

A kétkedőknek még egyszer hangsúlyozom: Oroszország megszálló erő”

— fogalmazott a színész.

Sean Penn kifejtette, ő az ukrán oldalról akart filmet készíteni, ezért Orbán Viktor oroszokkal megegyező álláspontja nem került a filmbe. A rendező szeretné, ha Magyarországra, sőt Oroszországra is eljutna a film, hogy lássák a szankciókat kritizálók, ezekkel lehet Putyin hatalmát elvenni. Senki sem szeretné, ha egy rakétákkal, fegyverekkel és egyéb eszközökkel fenyegetőző ember diktáljon, majd hozzátette:

„Szóval, kettő lehetőség van: vagy hagyjuk, hogy az agresszor leuralja a világot, vagy küzdünk a szabad életünkért.”

(Népszava)

Valódi Hírek