Vizsgálódik az EP-bizottság a kémbotrány ügyében, már az első nap érdekes részletek derültek ki

Az adatvédelmi hatóság eddig nem erőltette meg magát.

Magyarországon vizsgálódik az uniós PEGA-bizottság. Hétfő este meghallgatták Péterfi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét, aki elismerte, hogy nem erőltették meg magukat a kémbotrány kivizsgálásakor.

A meghallgatás részleteiről Rónai Sándor osztott meg a Facebookon egy bejegyzést. A DK EP képviselője azt írta,

„minél több részlet derül ki a Pegasus-botrányról, annál nyilvánvalóbb, hogy Orbánék valóban a legsötétebb időket idéző módon kémkedtek ártatlan magyar civilek ellen”.

Rónai, aki egyébként tagja a PEGA-bizottságnak, már a múlt héten felhívta a figyelmet erre, sőt azt is mondta, hogy Varga Judit megfutamodása felér egy beismerő vallomással is.

A PEGA ugyanis igazságügyi miniszterrel is szeretett volna beszélni, de Varga azzal az indokkal pattintotta le a bizottságot, hogy a nemzetbiztonság a tagállamok hatásköre, és a Pegasus-bizottság átlépi azt, ezért nem hajlandó velük tárgyalni.

Rónai azt is írta, hogy az Igazságügyi Minisztériumban az adatvédelmi hatóság semmilyen vizsgálatot nem folytatott, mert szerintük a minisztérium csupán aláírta az illegális megfigyeléseket.

„Érdekes érvelés…az igazság ki fog derülni” – jegyzi meg Rónai. A vizsgálatot kedden folytatják.

(forrás: Facebook)

Valódi Hírek