Vajon mit rejteget Varga Judit? Különös magyarázattal rázta le a Pegasus-küldöttséget

Még választ se akart írni.

Az Európai Parlament csütörtökön közölte, hogy február 20–21-én Magyarországra látogat egy 10 tagú küldöttség Pegasus-ügyben. Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaival, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága elnökével, Péterfalvi Attilával, újságírókkal és civil szervezetek képviselőivel fognak találkozni.

A delegáció a magyar kormány tagjaitól is kért találkozót. A küldöttség szeretett volna Varga Judittal is beszélni, de az igazságügyi miniszter sokáig válaszra se méltatta őket. Végül levélben tájékoztatta az EP-különbizottságának elnökét, hogy

nem találkozik velük.

A nepszava.hu információi szerint az igazságügyi miniszter azt írta, hogy a nemzetbiztonság a tagállamok hatásköre, és a Pegasus-bizottság átlépi azt, ezért nem hajlandó velük tárgyalni.

Az elmúlt évek legdurvább lehallgatási botrányát egy nemzetközi oknyomozó együttműködés keretében a Direkt36 hozta nyilvánosságra. A cikkek szerint ismert újságírókat, üzletembereket és ügyvédeket hallgattak le a mobiltelefonjaikra telepített izraeli kémszoftverrel.

Arról, hogy a magyar állam is bevetette a titkos kémfegyvert, maga Kósa Lajos vallotta be. A politikus azt mondta, Varga Judit engedélyével zajlott a kémkedés, a szoftvert a Belügyminisztérium szerezte be.

A botrány kirobbanását követően a NAIH vizsgálatot indított, amely Péterfalvi Attila szerint nem tárt fel semmilyen illegális tevékenységet. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában

az üggyel kapcsolatban elhangzott információkat 30 évre titkosították.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek