Rónai Sándor: Varga Judit megfutamodása felér egy beismerő vallomással Pegasus-ügyben

Orbánék kételyes ügyei egyre jobban nehezítik az ország helyzetét.

Jövő héten hétfőn és kedden Magyarországon vizsgálja az Európai Parlament Pegasus-bizottsága az Orbán-kormány illegális kémkedését. A delegáció Varga Judittal is szeretett volna beszélni, de az igazságügy miniszter nem hajlandó velük találkozni.

Az igazságügyi miniszter indoka szerint azért nem, mert a nemzetbiztonság a tagállamok hatásköre, és a Pegasus-bizottság átlépi azt.

Rónai Sándor szerint azzal, hogy az igazságügyi miniszter inkább elmenekül és nem találkozik a delegációval, nem más, mint

egy beismerő vallomás.

„Nyilvánvaló, hogy az igazságügyi miniszter fél a lelepleződéstől, a kifogása pedig felér egy vallomással, vagyis tényleg törvénytelenül hallgatta le az Orbán-kormány az ártatlan magyarokat. A DK szerint azzal, hogy Varga Judit menekül csak egyet jelent: minden igaz, amivel vádolják Orbánékat”

– fogalmazott a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, aki a Pegasus-bizottság tagja is.

Rónai arról is beszélt, mivel Orbánék nem működnek együtt az igazság kiderítésében, egyre jobban megnehezítik az uniós támogatások kifizetését, illetve tovább tapossák a jogállamiságot is. Szerinte az árnyékkormány az egyetlen remény, hogy ezeket a pénzeket Magyarország megkapja.

Valódi Hírek