Hatalmas bizniszre csapott le Várkonyi Andrea: Oda is elér a keze, ahová nem gondolnád

A kezdet se volt nehéz új cégének, de a folytatás úgy tűnik, még jobb (lehet).

Mészáros Lőrinc feleségének cége, a Whitedog Media Kft. kapta ugyanis a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.) weblapjának fejlesztésére és üzemeltetésére szóló megbízást – értesült a Media1.

Az információt az MKIF honlapjában szereplő impresszum is alátámasztja. A Media1 megkérdezte, hogy pontosan milyen feladatokat lát el Várkonyi Andrea cége. A következő válasz érkezett:

„Cégünk a Whitedog Media Kft.-vel az elmúlt 7 hónapban, eseti megbízások alapján dolgozott együtt. Augusztustól-februárig a következő munkákat végezték el:

  • weboldal design, tervezés és fejlesztés,
  • teljes arculat,
  • országos drónfotózás több tucat helyszínen,
  • közösségi média stratégia megírása és platformok létrehozása,
  • vizuális arculati elemek kidolgozása és gyártása.

Feladataikat aktuális, átlagos piaci ügynökségi díjaknak megfelelő áron végezték el”.

Az ország legnagyobb üzletét 2022 szeptemberében vette át MKIF. Összesen 1237 kilométernyi gyorsforgalmi út üzemeltetési és fenntartási, valamint fejlesztési feladatait végzi el. A koncessziós szerződés 35 évre szól természetesen a kormányközeli üzletemberek,

Mészáros Lőrinc és Szíjj László gazdasági köreinek.

Várkonyi egyébként a férjéhez köthető budapesti villában, az Andrássy út 105. szám alá jegyezte be a Whitedog-ot. Már a kezdetek kezdetén jól futott a szekér: az első négy hónapban 127 millió forint bevétele volt. Tavaly pedig 300 millió forint osztalékot vett ki a cégből. És büszke arra, hogy

első ügyfele a saját férje volt.

Valódi Hírek