Mi történt? Lemondott a tulajdonos az igazgatóságból, miután Tiborcz István felvásárolta a cégét

Teljesen kiszáll.

Kedden derült ki, hogy a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST megvásárolta a Waberer’s szállítócéget. Szerdán pedig további részletek derültek ki: az eddigi tulajdonos, Wáberer György

az igazgatósági tagságáról is lemondott.

A vállalat a BÉT-en tette közzé a lemondásról szóló nyilatkozatot. A közleményben Barna Zsolt vezérigazgató a Waberer’s nevében köszönetet mondott az alapító-névadó elmúlt két évben végzett munkájáért, és jelezte, hogy Wáberer György tapasztalataira, tanácsaira a jövőben is számítanak a növekedési tervek megvalósítása során.

Kedden a Waberer’s közölte, hogy a BDPST csoporthoz tartozó Merkport Zrt. és a High Yield Vagyonkezelő között 2023. február 13-án részvény adásvételi szerződés jött létre: a BDPST csoporthoz kerülhet Wáberer György teljes, 22,88 százaléknyi részvénycsomagja, amelyet a High Yield Vagyonkezelőn keresztül birtokolt.

Wáberer György ezzel megvált

a teljes, tulajdonában álló részesedésétől

a Waberer’s Internationalben.

A részvénycsomag több mint négymillió darab, egyenként 0,35 euró (körülbelül 135 forint) értékű törzsrészvényből áll, aminek az összértéke mostani árfolyamon körülbelül 546,5 millió forint.

(via Portfolio)

Valódi Hírek