Tiborcz István nem tudta eltitkolni, mit kapott az Orbán-kormánytól

A miniszterelnök családja nagyon szerencsés.

52 vállalkozás részesült a több mint 130 milliárd forintot meghaladó beruházási támogatásokból — értesült a hvg.hu. Az összeg nem egyedülálló, 2021-ben közel a duplája, 250 milliárd forintnyi támogatást osztottak szét.

A kedvezményezett cégek közül 13-an német vállalatok, közülük a BMW kapta a legnagyobb összegű támogatást, 13,5 milliárd forintot.

A támogatásban részesült vállalatok közül kiemelkedő Waberer’s, amely

6 milliárd forintos támogatást kapott

egy logisztikai központ létrehozására, valamint további 390 milliót szolgáltatóközpontra. A történet pikantériája, hogy a támogatást tető alá hozó szerződéseket pár nappal azután írták alá, hogy Orbán Viktor egy közeli hozzátartozója is bevásárolta magát a vállalatba, aki nem más, mint a veje, Tiborcz István.

A támogatottak közül érdemes kiemelni a magyar tulajdonú Bayer Construct fürdőszoba-összeszerelő üzemet. Ők 6,6 milliárdot kaptak az államtól. Az orosz tulajdonban lévő Arnest 6,8 milliárdot, a dán Lego 5,8 milliárdot tudhat a magáénak.

A támogatásokkal kapcsolatban fontos részlet, hogy az említett összegekért cserébe a kedvezményezett vállalatoknak már nem kellett annyi munkahelyet teremteniük, mint az előző években.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek