Rónai Sándor: Olyan képek kerültek a birtokomba, amelyeken vezető fideszesek együtt szerepelnek a korrupciós botrány érintettjeivel

Így reagált a DK-s képviselő az Origo vádjaira.

Az Origo nevű kormánypárti médium kedd reggeli cikkében azt állította, hogy Rónai Sándor a korrupciós vádak miatt letartóztatott szocialista EP-alelnök, Eva Kaili bizalmi embere volt. A portál azzal próbálta bizonyítani, hogy előkeresett olyan képeken, amelyeken Rónai együtt szerepelt akkori frakciótársával, Kailival.

Rónai Sándor hosszú Facebook-bejegyzésben reagált, amelyben többek között azt is leírta, vezető fideszes politikusok is szerepeltek egy képen a letartóztatott volt EP-alelnökkel. A DK-s képviselő posztját változtatás nélkül idézzük alább:

A fideszes sajtó szerint egészen az Orbán-kormányig érhetnek a katari korrupciós botrány szálai?

Olyan képek kerültek a birtokomba, ahol vezető fideszes politikusok egy képen szerepelnek olyan politikusokkal, képviselőkkel, akiket bűncselekmény elkövetésével vádolnak az európai hatóságok, és jelenleg épp előzetes letartóztatásban vannak.

Jogosan kérdezhetitek, hogy miért írom ezt le, hiszen

bárkiről készülhet ilyen fotó, az még nem bizonyít semmit.

Egyszerű oka van.

A fideszes propagandasajtó megpróbált összemosni engem egy korrupciós ügybe keveredett görög képviselővel. A még Fideszhez képest is nívótlan cikk alapját azt szolgáltatta, hogy a parlamenti ciklus elején egy fiatal képviselők számára rendezett megbeszélésen készült egy csoportkép, amin másokkal együtt, köztük az érintett képviselővel együtt szerepelek.

Ahogy írják: >>Képek bizonyítják, hogy Eva Kaili bizalmi embere a DK-s Rónai Sándor.<<

Itt szögezném le, hogy természetesen semmi közöm a katari korrupciós ügyhöz, és messzemenőkig elítélem azokat a képviselőket, akik ebben részt vettek. Nincs mentség, ahogy a fideszes bűnözők számára sincs.
Na de azt írja a fideszes sajtó, hogy a >>képek bizonyítják<<…

Nos, ilyen alapon képekkel bizonyítható az is, hogy az Orbán-kormány korábbi uniós biztosa, jelenlegi miniszter, Tibor Navracsics, és az Európai Parlament korábbi alelnöke, Járóka Lívia is ugyanannak a korrupciós botrányba keveredett képviselőnek, Kailinak a bizalmi emberei. Nem én mondom, de

tény, hogy közös képen szerepelnek vele.

Ezen az alapon a propagandasajtó nem kevesebbet állít, mint hogy

a katari korrupciós ügy szálai egészen az Orbán-kormányig érnek?

Kevesebben ismerik, talán a legelszántabb fideszesek sem tudnak Tóth Edina EP-képviselő létezéséről, pláne az Európai Parlamentben végzett munkájáról, pedig az arab országgal kapcsolatos korrupciós ügy kirobbanása előtt néhány nappal Tóth -a Fidesz Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős képviselője- még vidám képet posztolt két, azóta letartóztatott képviselővel, amint épp egy ománi delegációval tárgyalnak.

Gondolom az új képek ismeretében most a teljes fideszes médiabirodalom legyártja azokat a cikkeket, ahol Tóth képviselőt bemutatják -Navracsics és Járóka mellett- mint a korrupciós ügybe keveredett képviselők bizalmi emberét.

Hajrá!

(Rónai Sándor/Facebook)

Valódi Hírek