Hatalmasra nőtt a törökországi földrengés áldozatainak a száma

Ez volt a valaha mért legnagyobb földrendés az országban.

Nemzetközi mentőalakulatok keresnek túlélőket Törökországban és Szíriában, miután hétfőn a két ország határán egy pusztító, 7,8-as erősségű földrengés legalább

4300 ember

halálát okozta. A földrengésben több ezren megsérültek, és egyelőre nem tudni, hányan rekedtek a romok alatt.

A Guardian azt írja, a hétfői 7,8-as erősségű rengést később egy második, 7,5-ös erejű rengés, majd több tucatnyi utórengés követte, amely Törökországban lakóházakat rombolt le, a háború sújtotta Szíriában pedig még nagyobb pusztítást végzett.

A török mentőszolgálatok közleménye szerint hétfő este a törökországi halálos áldozatok száma 3823 volt, akkor több mint 14 483 sérültet tartottak nyilván. A damaszkuszi kormány és a régióban dolgozó mentőalakulatok adatai szerint Szíriában legalább 1444 ember vesztette életét.

A romok alatt a Nemzeti Sport szerint élve találták meg a török labdarúgó-élvonalban szereplő Hatayspor 65-szörös ghánai válogatott focistáját, Christian Atsut és rajta kívül még három csapattársát.

Recep Tayyip Erdogan török elnök azt mondta, már 45 ország ajánlott fel segítséget és támogatást. Magyarországról a Hunor mentőszervezet hétfőn indult Törökországba.

A szeizmológusok szerint ez a 7,8-as erejű rengés volt a Törökországban valaha mért legnagyobb földrengés. A túlélők szerint legalább két percig tartott, mire véget ért.

(via 444.hu)

Valódi Hírek