Most érkezett: A kormány hivatalosan bejelentette a visszavonulását egy fontos kérdésben

Ismét meghajolnak az Európai Bizottságnak.

A kormány támogatja azt a javaslatot, amely szerint a jövőben összeférhetetlen lenne miniszterek tagsága az egyetemi alapítványi kuratóriumokban – közölte a Területfejlesztési Minisztérium az RTL Híradó kérdésére hétfőn.

A minisztérium közlése szerint a kabinet már múlt héten is napirendre vette a témát, de döntés nem született.

„Ennek egyik oka, hogy az Európai Bizottsággal még tartanak a tárgyalások arról, pontosan milyen politikai tisztségekre vonatkozzon a törvény, de még arról is, hogyan, mennyi időre lehessen kuratóriumi tagokat/vezetőket újraválasztani”

— magyarázta a minisztérium.

A válasz szerint márciusban tárgyal majd az Országgyűlés a közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvény módosításáról. A minisztérium azt javasolja, hogy miniszterek egyáltalán nem lehessenek majd kuratóriumi tagok.

Erre már Navracsics Tibor miniszter is utalt, akkor úgy fogalmazott: a tárgyaláskor nem tudták megállapítani, pontosan milyen körre gondol a Bizottság összeférhetetlenség tekintetében, de a miniszteri biztos közte van.

Január elején derült ki, hogy az Európai Bizottság megvonja az Erasmus+ támogatásokat az alapítványi formában működő egyetemektől.

(RTL Híradó nyomán)

Valódi Hírek