Tovább dagad a botrány: A debreceni civilek ízekre szedték a Fidesz állításait

Nem veszik be a kormányzati propagandát.

Korábban megírtuk, hogy lépett a debreceni városvezetés, miután hatalmas felháborodás alakult ki a helyi civil tüntetők, szakértők és ellenzékiek által környezetrombolónak minősített akkumulátorgyár miatt.

Hetek óta lázban tartja a debreceni akkumulátorgyár ügye az embereket, ugyanis hatalmas felháborodást váltott ki, hogy a város fideszes vezetése

az emberek megkérdezése nélkül állt neki a környezetszennyező beruházás előkészítésének.

A hétvégén hatalmas tüntetéssel tiltakoztak a gyár megépítése ellen, miután egy helyi fórumon lincshangulat alakult ki.

Mint arról beszámoltunk, az önkormányzat is lépett az ügyben, szórólapokkal próbálnák meg bebizonyítani igazukat. Az önkormányzat által kiadott szórólapon végigvesznek 13 olyan állítást, amelyek szerintük hazugságok, és 13 olyan állítással teszik párba, amelyek szerintük az igazságot képviselik a kétes beruházás ügyében.

Az akkumulátorgyár-beruházással kapcsán egyik olvasónk levélben osztott meg újabb érdekes részleteket. Mint írta, ő is tudomást szerzett arról, hogy a debreceni önkormányzat milyen propagandát folytat igazuk bizonyítására.

Ezt ellensúlyozandó, eljuttatta szerkesztőségünkhöz azt a fotót, amelyet a tüntetők tették közzé. Ebben többek között felhívták a figyelmet Debrecen vízellátásának problémáira, a tervezett gyár környezetpusztító mivoltára, valamint kitértek arra is, hogy miért érinti hátrányosan a beruházás a helyi lakosok életét.

Íme:

Kapcsolódó:

A szakértő tételesen cáfolta az Orbán-kormány állításait – ezer sebből vérzik az akkumulátorgyár-beruházás

 

Valódi Hírek