Lecsapott a rendőrség: komoly vesztegetés miatt nyomoznak egy tankerületi vezető ellen

Megerősítették.

A Pest Vármegyei Főügyészség és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette azt a sajtóértesülést, hogy sikkasztás és hivatali vesztegetés gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy tankerületi vezetőt érintő ügyben – tudta meg a Magyar Narancs.

A Vác és környéke lap írta meg pár hete, hogy nyomozás indult sikkasztás és hivatali vesztegetés miatt egy tankerület vezetője ellen.

Információk szerint a vezető a vállalkozóktól

saját magának kért ingyen munkavégzést vagy egyéb ajándékokat,

cserébe azt ígérte, hogy továbbra is dolgozhatnak, vagy beszállíthatnak termékeket a felügyelete alá tartozó intézményekbe.

Az egyik vállalkozótól például 700 kiló gyümölcsöt kért, cserébe azért, hogy később is sikerrel pályázhasson az iskolagyümölcs-programba történő beszállításra. Egy karbantartó-vállalkozástól pedig azt kérte, hogy pár dolgot a családi házán is javítsanak meg a megbízásokért cserébe.

A Magyar Narancs megkereste az illetékes hatóságokat, akik megerősítették a nyomozás tényét.

„A megjelölt újságcikk vonatkozásában a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat eljárást, amely

felderítési szakban van.

A nyomozó hatóság az eljárási cselekményeket önállóan végzi, gyanúsított kihallgatásra az ügyben még nem került sor”

— válaszolta Nisóczi József Levente, A Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság részéről pedig Szabóné Berki Bianka szóvivő is megerősítette az információkat, állításuk szerint ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

A lap a Váci Tankerület vezetőjét, Verebélyi Gábor Ákost is megpróbálta utolérni, kiindulva abból, hogy váci portál írt először az értesülésről.

A vezető végül írásban annyit válaszolt, hogy nem keresték a rendőrség részéről, bővebb információért a hatósághoz kell fordulni.

Az érintett cégeket is megkeresték, a gyümülcsbeszállító társaság elutasította a vádakat, a karbantartó céget pedig nem tudták elérni.

(magyarnarancs.hu nyomán)

Valódi Hírek