Az Origo úgy értesült, Franciaországban már csak segélyekből tudnak bagettet vásárolni az emberek

Jó tudni!

,,Az emberek Európa-szerte sokkal reálisabban látják az összefüggést a szankciók és a gazdasági helyzet között, mint amilyen abszurd döntéseket hoznak Brüsszelben”

– jelentette ki az Origónak adott interjúban a kormányközeli Nézőpont Intézet munkatársa.

Pálfalvi Milán úgy látja, Franciaország odáig süllyedt, hogy a helyben jelképnek számító bagettet is csak segélyből tudják biztosítani a lakosságnak. Szerinte az elégedetlenség növekedésére komoly esély van nyugaton — Magyarországról azonban nem ejtett szót.

Európa hiába gazdag, ha gyenge ahhoz, hogy önálló döntéseket hozzon, ennek árát pedig az egész kontinens kénytelen megfizetni

— állította a kormányzati narratívának megfelelően.

Ezekkel a szürreálisra sikeredett kijelentésekkel indította cikkét a kormánypárti lap. Ebből megtudhatjuk, hogy Franciaországban már a bagetteket is kizárólagosan segélyekből tudja megvásárolni a francia lakosság, ám arra nem térnek ki, hogy a csirkefarhát és a cukor Nyugat-Európában nem számít hiánycikknek, ellentétben Magyarországgal.

Végletekig leegyszerűsített magyarázatukban az orosz agresszióra adott közös európai gazdasági szankciókat okolják az összes probléma forrásaként. A lényégét tekintve nem tűnik fel sem a cikk írójának, sem pedig a Nézőpont Intézet elemzőjének, hogy egy idegen hatalom támadott meg egy független országot, amelynek következtében az Európai Unió szükségszerűen reagált.

Arról sajnos nem értekeznek, hogy a magyar gazdaságban miért rekordmagas az inflációs ráta az Európai Unió országai között, az élelmiszerárak tekintében pedig miért itthon a legmagasabbak között a drágulás szintje globális összehasonlításban.

A befagyasztott EU-s támogatások lassan egy éve nem érkeznek Magyarországra. A magyar társadalom a saját pénztárcáján érezheti, hogy a magyar gazdaság az európai támogatások nélkül képtelen fenntarthatóként működni, sőt ,,Pannónia pumája” igazából

fogatlan és erőtlen.

Valódi Hírek