Megvette az állam, rögtön módosított az árain a Vodafone

A kedvezmény érdekes módon nem változott.

„2023. január 2-től a díjcsomagjaink havidíjait az inflációra tekintettel kiigazítjuk, amely maximum 9,39 százalékos havidíj-korrekciót jelent.”

– ígérte felhasználóinak a Vodafone. Ebből elég nagy káosz lett: lettek olyanok, akiknek decemberhez képest az ígért 9-10 százalékkal, meg olyanok is, akiknek

14-20 százalékkal

nőtt a számlájuk.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók között valakinek 6990 forintról egy hónap alatt 8300 forintra ugrott a számlája, vagy másnak 8 ezerről 9600-ra módosult a havidíj.

Emellett viszont volt olyan is, akinek a csomagja csak nagyjából 200 forinttal módosult az egy hónap leforgása alatt – a helyzet tehát a felhasználói oldalról nézve kaotikusnak tűnt.

A tisztázáshoz a Telex megkereste az ügyben a Vodafone-t, akik azt válaszolták:

„Nem lehetséges a 9,39 százaléknál magasabb mértékű díjkorrekció egyetlen előfizetőnél sem. Az ugyanakkor előfordulhat, hogy valamilyen egyéb kedvezmény torzítja a számla végösszegét.”

A januári számla azonban a kedvezményeket nem vette figyelembe, az egyszerűség kedvéért egy kerekített 10 százalékos emelkedéssel ez azt jelenti, hogy a tévécsomag eredeti ára 7810 forintra, a telefon 110 forintra, az internet 7139 forintra emelkedett egy hónappal később.

Bár az árak megnőttek, a díjcsomagokkal járó kedvezmények azonban nem változtak. A Vodafone ennyivel indokolta a változtást:

„Üzleti döntés volt.”

Valódi Hírek