Most jelentették be: A DK-hoz igazol a Párbeszéd korábbi pártigazgatója is

Kocsis-Cake Olivio szerint a DK képes fegyelmezetten működni és alternatívát nyújtani az Orbán-rezsimmel szemben.

Beszámoltunk róla, hogy a DK irányába tartó átlépési hullám során a legnagyobb ellenzéki párthoz igazolt az elmúlt időszakban

  • Déri Tibor, a Momentum újpesti polgármestere,
  • Szücs Balázs, a Párbeszéd erzsébetvárosi alpolgármestere,
  • Erdősi Éva, az ellenzék volt csepeli polgármesterjelöltje, korábbi párbeszédes politikus
  • Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője,
  • Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselője,
  • Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja
  • Juhász Béla, Sződliget momentumos polgármestere
  • és Székely Dániel, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat volt momentumos képviselője is.

A Demokratikus Koalíció lapunkhoz is eljuttatott közleményében most arról számolt be, hogy Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója, korábbi parlamenti képviselője is a DK-ban folytatja a politizálást.

Azt írják:

„Kocsis-Cake Olivio is a DK-ban folytatja a politizálást

2023-ban is folytatódik a DK felé irányuló átlépési hullám, ezúttal Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója és korábbi országgyűlési képviselője jelentette be Facebook-oldalán, hogy a DK-ban folytatja a politizálást.

Kocsis-Cake az átlépés okairól szóló posztjában úgy fogalmaz, hogy „a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben. A jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is

egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy én is.”

A Demokratikus Koalíció üdvözli Kocsis-Cake Olivio csatlakozását! Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan emberrel bővült a DK közössége, aki szívén viseli hazánk természeti értékeinek sorsát, és már sokszor bizonyított a zöldpolitika és a klímavédelem terén.

Kocsis-Cake Olivioval csak még nagyobb erővel fogunk küzdeni azért, hogy Európai Magyarországként kerüljünk ki az Orbán-kormány okozta megélhetési válságból.”

Kocsis-Cake a közösségi oldalán is bejelentette a döntését:

.

FRISSÍTÉS:

A Párbeszéd is kommentálta Kocsis-Cake Olivio átlépését, a közlemény alább olvasható:

A Párbeszéd sajnálja Kocsis-Cake Olivio távozását, és

jelentős ellenérzéssel tekint

minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul.

Az Orbán-rezsimben tévedés azt a játékot játszani, amely kizárólag arról szól, hogy megmutassa: ki a legnagyobb kicsi. Ez történelmi hiba, sőt: bűn.

Ebben a rendszerben a prioritás nem lehet más, mint az, hogy az ellenzéki politizálás szereplői – bármilyen formában is összefogva, de legalábbis egymást partnernek tekintve – új, érdemi ajánlatot kínáljanak a választópolgároknak az elnyomó, korrupt hatalommal szemben.

A Párbeszéd egy igazságos, szolidáris, zöld Magyarország építésében hisz, ezért dolgozik a 2024-es önkormányzati és EP-választásig tartó periódusban is. A zöld politika képviselőiként hisszük, hogy a jövő csak ilyen lehet, ahogyan biztosak vagyunk abban is: ez most nem a pozícióosztogatás időszaka, hanem a feladatoké és a munkáé.

Valódi Hírek