Most érkezett: Sződliget momentumos polgármestere is átlépett a DK-ba

Tovább bővül a legnagyobb ellenzéki párt.

Beszámoltunk róla, hogy a DK irányába tartó átlépési hullám során a legnagyobb ellenzéki párthoz igazolt az elmúlt hetekben

  • Déri Tibor, a Momentum újpesti polgármestere,
  • Szücs Balázs, a Párbeszéd erzsébetvárosi alpolgármestere,
  • Erdősi Éva, az ellenzék volt csepeli polgármesterjelöltje, korábbi párbeszédes politikus
  • Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője,
  • Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselője
  • és Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja is.

Pénteken Juhász Béla, Sződliget momentumos polgármestere is bejelentette, hogy mostantól a legnagyobb ellenzéki pártban folytatja a munkáját.

Döntésének indoklását változtatás nélkül közöljük:

„A múlt hónapban részt vettem – mint számlálóbiztos – a KSH által kezdeményezett népszámláláson. Soha ennyi mostoha sorsot, ennyi ember szenvedést, ekkora szegénységet nem láttam. És ez itt volt az agglomerációban, egy olyan városban, ami alig 30 kilométerre fekszik Budapesttől. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet a helyzet Nógrád, Zala, vagy Szabolcs Szatmár megyében.

Azt viszont tudom, hogy olyan tisztességes baloldali politikára van szükség, aminek célja a szegénység megszüntetése, a hihetetlen vagyoni különbségek eltüntetése, a hazug diktatúra felszámolása.

Mindig csak vártam a jobbra. A szocializmusban vártam arra, hogy a következő 5 éves tervben jobb lesz. A rendszerváltoztatáskor vártam arra, hogy majd kávéházat nyithatok Bécsben és sokkal jobb lesz, most az embereket megnyomorító rezsiárak mellet azt mondja a hazug propaganda, hogy majd 2030-tól jobb lesz. Elég volt a várakozásban. Én azt akarom, hogy már most jobb legyen mindenkinek és ezért tenni kell!

A Demokratikus Koalíció ma

a legerősebb és „legeurópaibb” ellenzéki párt

Magyarországon. Az a politikai erő, amely alkalmas és képes a Fidesz-KDNP korrupt és Magyarországot szociálisan, gazdaságilag és politikailag katasztrófába sodró, hazug rendszerének leváltására.

Az a politikai erő, amely alternatívát kínál a vidéki magyar társadalomnak is, a jobb életre. Arra, hogy hazánkat visszavezeti Európába és egy fejlődő, demokratikus és szabad országgá teszi. Ezek a célok pedig az én politikai értékrendemmel teljes egészében összhangban vannak.

Büszke vagyok arra, hogy a Demokratikus Koalíció tagjaként részese leszek ennek a változásnak és aktív szerepet vállalhatok a NER rendszerének lebontásában, ami ma Magyarország és a magyar társadalom legfontosabb érdeke.”

Valódi Hírek