Most érkezett: Újabb volt momentumos politikus lépett át a DK-ba

Lassan minden napra jut egy bejelentés.

Beszámoltunk róla, hogy a DK irányába tartó átlépési hullám során a legnagyobb ellenzéki párthoz igazolt az elmúlt hetekben

  • Déri Tibor, a Momentum újpesti polgármestere,
  • Szücs Balázs, a Párbeszéd erzsébetvárosi alpolgármestere,
  • Erdősi Éva, az ellenzék volt csepeli polgármesterjelöltje, korábbi párbeszédes politikus
  • Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője,
  • Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselője,
  • Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja
  • és Juhász Béla, Sződliget momentumos polgármestere is.

Hétfőn Székely Dániel, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat volt momentumos képviselője is bejelentette, hogy mostantól a legnagyobb ellenzéki pártban folytatja a munkáját.

Döntésének indoklását változtatás nélkül közöljük:

„A Momentummal történő szakításomat, több mint 1,5 év független képviselői munka követte.Eközben a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésben, többször megfogalmazódott bennem, hogy valóban a Demokratikus Koalíció pártja lehet az egyetlen lehetséges út ahhoz, hogy ne a NER rendszerében éljem le az életem.

Az Összefogás Bács-Kiskun Megyéért frakciótagjaként sok mindent megtapasztalhattam, amit Baján – legnagyobb sajnálatomra – szinte sosem sikerült. Demokratikus és békés – igazi európai módon – több párt és több régió érdekeit sikerült összefésülni és eredményesen képviselni az ország legnagyobb megyéjében, amelynek mindannyian más szegletéből érkeztünk. Képviselőként nem kis kihívás megtalálni a közös nevezőt ebben a helyzetben, nekünk ez mégis mindig sikerült.

A DK volt az egyetlen párt helyben melyet független képviselőként megtaláltam az utcákon az emberek közt pultozni és beszélgetni, vagy éppen az irodájukat valójában is nyitva tartani.Mivel a 2019-es kampány alkalmával már volt szerencsém megismerkedni a párt bajai vezetésével, így egyre többször csatlakoztam a piaci pultozáshoz vagy egyéb helyi DK kezdeményezésekhez.

Összecsiszolódtunk.

Egészen más munkakultúrát és közösségi élményeket tapasztalhattam meg, mint amiből érkeztem.A tisztesség, a nyitott, pozitív közhangulat és nem utolsó sorban a professzionalizmus, az érdemi politikai munkára való alkalmasság pedig végleg meggyőzött, hogy én is a Demokratikus Koalíció közösségéhez szeretnék tartozni.

A kongresszuson nagy benyomást tett rám Elnök Úr beszéde melynek mondandója találkozott remélt elképzeléseimmel és terveimmel a jövőt illetően, így teljes mellszélességgel vetem bele magam a közös munkába, mint Baján, mint Dobrev Klára Árnyékkormányának kabinetében.

Készen állok az előttünk tornyosuló kihívásokra, hatékony és hasznos része szeretnék lenni közösségünknek.

Öröm végre újra demokraták közt lenni, aki mindig is voltam! Jó, hogy együtt lehetünk!”

Valódi Hírek