Mi történt? A Fidesz sebtiben törölte egy politikusa oldalát

Egy megmaradt profilon pedig nyoma veszett a belinkelt tartalmaknak.

Beszámoltunk róla, hogy a Közösen Jászberényért Egyesület nevű összellenzéki ernyőszervezet kiütéses győzelmet aratott, ugyanis a megbuktatni próbált Budai Lóránt polgármester toronymagas, több mint kétharmados százalékaránnyal nyert az időközi választáson a kormány által támogatott indulóval szemben, aki kevesebb mint 30%-ot szerzett.

Figyelemre méltó tény, hogy vasárnap késő este óta, az első eredmények szivárgását követően elérhetetlen dr. Besenyi Orsolya, a Fidesz (hivatalosan független, de kormánypárti hirdetésekkel és szlogenekkel megspékelt) jászberényi jelöltjének, a helyi kórház fül-orr-gégészének hivatalos közéleti Facebook-oldala. Azóta többször próbálkoztunk a megnyitásával, azonban

az oldal elérését letiltották, vagy pedig végleg törölte a profilt annak adminja.

Eredetileg így nézett ki az oldal:

Ezzel egy időben a kormánypártok jászberényi Facebook-oldalán több napra visszamenőleg elérhetetlenné váltak a bejegyzések — ezt már a Telex szúrta ki. Ez abban az esetben fordul elő, amikor a belinkelt bejegyzések elérhetőségét korlátozzák, vagy pedig törlik az eredeti tartalmakat.

Bár a Fidesz úgy eltüntette Besenyi Orsolya oldalát, mintha soha nem lett volna a jelöltjük, a párt megmondóemberei egyelőre érintetlenül hagyták a jelöltet reklámozó posztjaikat.

 

Valódi Hírek