Szijjártó úgy tudja, zaklatás, ha templomból kijövő kormánytagot kérdez egy újságíró

Már nem csak provokál, hanem zaklat is egy riporter, ha kérdez.

Szijjártó Péter külügyminiszter is elmondta a véleményét, mit gondol arról, ha templomból kijövő kormánytagokat újságírók próbálnak kérdezni.

Földi-Kovács Andrea így vezette fel a témát:

„Te azon szerencsés kormánytagok közé tartozol, akit nem bántott az ellenzéki média a templomból kijövet. – Feltételezem – nem láttam veled ilyen interjút az interneten. De mégis megtalálják a kereszténységüket felvállaló kormánytagokat azzal, hogy képmutató ez valami képmutató vallásosság.”

Szijjártó Péter szerint az egészet elég annyival elintézni, hogy mindenki magából indul ki. A külügyminiszter meg is magyarázta, mire gondolt.

„Aki azt gondolja, hogy a másik vallásossága vagy értékvilága képmutató, az ezt éli meg belül.”

Bár Szijjártót nem kérdezték még templomból kijövet, de szerinte a lelkiüdvükre vált volna azoknak, akik a kérdéseikkel „állították volna meg”, a hittanóra nekik sem válna a hátrányukra.

A külügyminiszter felhívta arra is a figyelmet, hogy 8-10 éve például „no-go”-nak számított volna az, hogy valamely kormánytagot a

templomból kijövet „zaklassák”.

(A közmédia néhány éve „provokációnak” nevezte, amikor egy osztrák újságíró kérdéseket tett fel a fidesz EP-delegációjának.)

A témát azért kezdték boncolgatni, mert december közepén a Telex riportere megpróbálta a templomból kijövő Orbán interjúra bírni. A miniszterelnök egy kukkot se mondott, kivéve az azóta szállóigévé vált mondatot: „Ember, most jövök a templomból.”

A BBC riportere például 14 éve vár arra, hogy a kormányfő interjút adjon neki. Orbán egyébként az ellenzéki sajtónak spontán szinte soha nem nyilatkozik.

A miniszterelnök flegma válasza arra, hogy miért nem ad interjúkat:

„Interjúkat szívesen adok, ha lesz mondandóm.”

Ha a miniszterelnök nyilatkozna és válaszolna a sajtó kérdéseire (nemcsak a fidesz médiának), valószínűleg nem a templom előtt (nyilván nem illik) próbálkoznának az újságírók.

Valódi Hírek