Itt van Orbán pofátlan válasza arra, hogy miért nem ad random interjúkat (+videó)

Ő Magyarország miniszterelnöke, holmi interjúkat adni nincs neki ideje.

December 21-én tartotta Orbán Viktor az év utolsó Kormányinfóját. A miniszterelnök ritka pillanatok egyikének tett eleget: két órán keresztül válaszolt újságírók kérdéseire.

A fő témák: oktatás, Pintér Sándor és Matolcsy György voltak, de ezenkívül más érdekes kérdések is felvetődtek. Például volt olyan újságíró, aki arról kérdezte a nemzetvezetőt, meddig tervez politizálni, illetve, hogy ki válthatja le.

Az egyik szintén érdekes felvetése a BBC magyar tudósítójának volt. Az újságíró azt mondta Orbánnak, hogy ha a miniszterelnök nem félne a független és a nemzetközi médiától és interjút adna, akkor például nem templomok előtt próbálkoznának a médiamunkások.

A férfi azt mondta, hogy ő például 14 éve éve vár arra, hogy Orbán válaszoljon a kérdéseire.

A miniszterelnök válasza erre az volt:

„Interjúkat szívesen adok, ha lesz mondandóm. Csak azért, hogy revolver újságírói kérdésekre válaszoljak és így töltsem a napomat, értse meg hogy ez nem olyan vonzó ajánlat számomra.

Amikor úgy látom, hogy van értelmes konzultációs valódi interjú lehetőség, ahol arra kíváncsiak, hogy mit gondolunk dolgokról, nem a hogyan szúrjuk a bika hátába a pikát és rázzuk előtte a vörös vásznat…

talán megérti, ha az én munkám mellett nem érdemes időt fordítanom.”

Valódi Hírek