Kimondta a bíróság: Összevissza hazudozott a TV2 egy ellenzéki üzletemberről

Beismerték.

Pert nyert a TV2-vel szemben Varga Zoltán, a Central Media Zrt. tulajdonosa, ezért helyreigazításra kötelezték a propagandacsatornát.

A TV2 elnevezésű kormányközeli csatorna helyreigazítást közölt honlapján, azok után, hogy elvesztették Varga Zoltán, a Central Media Zrt. tulajdonosa által indított sajtópert — vette észre a Media1.hu.

A TV2 az oldalán közölt helyreigazításban elismerte, hogy

valótlanul állították,

hogy Varga Zoltán wellnesközpontot vagy sportközpontot építene a János-hegyen, természetvédelmi területen, és hogy közreműködött a kérdéses ingatlant korábban tulajdonló cégben.

A Media1 közölte a bírósági ítélet rendelkező részét is, amelyben kimondják, a TV2 köteles az esti hat órás Tényekben közzétenni az alábbiakat:

„Helyreigazítás a Tények 2022. november 16-i adásában a „Luxusépítkezésbe kezdhetett a médiamogul” című hírblokkban elhangzott valótlan közléseink miatt: A műsorban

valótlanul híreszteltük,

hogy Varga Zoltán médiamogul természetvédelmi területen kezdett sportközpontot építeni, valótlanul híreszteltük, hogy a budai villája mellett wellnessközpontot és sportközpontot épít, és valótlanul híreszteltük azt is, hogy a budai villáját offshore cégek mögé rejtette.”

(media1.hu)

Valódi Hírek